PUBLICITAT

Passeig cap a la Copa

  • El Lucentum perd i el River compleix al Palau davant d'un Barça B sense arguments i molt tou
R.M. S.
BARCELONA
ENVIAT ESPECIAL

Periodic
L'austríac Anton Maresch (8) penetra a cistella en una acció d'atac del River, ahir al Palau Blaugrana Foto: TONI ALONSO / BCA

El River va fer el que havia de fer, i ja està en la Copa. Tan fàcil (o no), com seguir amb la ratxa de victòries. Ahir la desena de la temporada, a casa d'un Barça B plagat de futures estrelles, però futures, amb molta feina per davant. Els andorrans, jugant el seu partit, van vèncer amb una pallissa de joc i punts, amb Blanch i Dani Pérez en una altra galàxia, i ja amb la final de Copa a la butxaca perquè lluny, a Pamplona, el Planasa Navarra derrotava 89-77 el Lucentum Alacant, el qual es despenja.

El Barça va voler començar amenaçant la moral andorrana. Era Matalí tot força per al seu equip, i el River mantenia el ritme primer amb un 4-2 amb cistella de Dani Pérez que en aquest moment només apuntava al gran partit que havia de fer. Un triple de Matalí posava el 7-2 i el Barça semblava manar, sense que la banqueta andorrana, amb Blanch assegut i Peñarroya tranquil, semblés demanar cap reacció. Era qüestió de segons que el River anés despertant, i així primer Safford i després Dani Pérez, aquest de tres –va començar el seu festival–, posaven l'empat a 9 punts que es va trencar a favor dels visitants amb un altre triple, ara de Safford (9-12).

El Barça va començar a veure que no seria tan fàcil intentar les cistelles des de lluny, sobretot quan es veia a Draskovic jugar-se-la sense cap mena d'estil ni intensitat, en el que era clarament un exemple del que Peñarroya va afirmar durant la setmana com a «inexperiència» i «equips de ratxes». Per part andorrana, la dels jugadors bregats, polits en mil partits, l'altre exemple el mostrava Dani Pérez, novament des de la línia de 6,75, per posar el 11-15. El River, sense més, es posava en modus locomotora.

El primer quart va acabar 17-23 i va començar amb el Barça intentant-ho tot. Va aconseguir posar nerviós Peñarroya, fins el moment quiet, fins que Wright va aparèixer com un avió i va fer una jugada d'escàndol per posar el 22-26 i, a partir d'aquí, es va anar desinflant la maquinària blaugrana, mentre l'andorrana accelerava a ritme frenètic. Van ser elsmoments de Blanch, –12 punts a la mitja part, pels 15 de Pérez– amb un triple i una jugada de dos més un, i el River fugia del perill amb un 29-49 després del triple –el tercer– de Pérez: 29-49.

Però els vint punts de diferència no eren res per a Peñarroya, que com sempre, tot i apallissar, demana màxima intensitat i bona feina, i fins i tot va voler demanar temps mort després que veiés el que no li agradava, com que Hampl es carregués de faltes –tres– a poc d'arribar el descans. Als vestidors van marxar 35-49, més 14 per als andorrans, donant-li la raó a Peñarroya en allò de no caure, mai, en la relaxació.

Els problemes, si és que existien, van desaparèixer en el tercer quart, amb un River tan centrat i un Barça tan fora del partit, que el camí cap al triomf semblava l'única realitat, Safford, Blanch i Maresch no paraven, i el camí de la Copa era per autopista. Al final del tercer quart, 54-75, i en l'últim parcial, festival de tot l'equip, amb Farfán a la pista i alegrant el vespre als aficionats andorrans, els més sorollosos a un Palau mig buit. Al final, 75-104 i de reüll, el matx a Pamplona, on el Lucentum va caure i va quedar clar qui serà a la Copa. El River ja té el bitllet. Ara en una setmana, el Lleida a casa.



Per a més informació consulti l'edició en paper.


Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT