PUBLICITAT

De moment, cap denúncia per incompliment de la llei

J.R
ESCALDES-ENGORDANY

La Llei antitabac té poques hores de vida i, de moment, no s'ha presentat al servei de tràmits de Govern cap denúncia pel seu incompliment. El Govern contempla la possibilitat d'obrir expedients administratius sancionadors a través de les denúncies prèvies efectuades per qualsevol inspector de l'administració pública o directament per qualsevol ciutadà, segons es recull a l'article 7 del text legislatiu.

La Llei de protecció contra el tabaquisme passiu i ambiental té com objectiu assegurar a les persones no fumadores una protecció eficaç contra els fums emesos per la combustió de qualsevol producte de tabac en espais tancats d'accés públic .

Les multes per infringir la llei van dels 30 als 10.000 euros. Serà una falta lleu, castigada amb multa d'entre 30 i 500 euros, fumar en zones lliures de fum. Les faltes greus, que tindran sancions d'entre 500 a 3.000 euros, són no senyalitzar correctament els espais de prohibició de fumar, fer un mal ús de les zones de fumadors i tolerar, per part del responsable de l'establiment, que es fumi fora la zona habilitada. Tolerar la presència de menors a les zones de fumadors serà una falta molt greu, castigada amb multes de fins a 10.000€. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT