PUBLICITAT

El Consell aprova els comptes de l'Estat amb el vot en contra del PS

  • El Govern torna a defensar uns comptes realistes davant la crisi
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Foto: ÀLEX LARA

El Consell General va aprovat ahir el pressupost per a l'exercici 2013 amb els vots a favor del Grup Parlamentari Demòcrata i els vots en contra del Grup Socialdemòcrata. El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, va tornar a defensar un pressupost «realista i d'acord amb les possibilitats i necessitats del país», que fa una «contenció discriminada», no només per reduir l'endeutament, sinó també per posar recursos on més fan falta.

En canvi, el líder socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, va considerar que el pressupost del 2013 «no reflecteix el que l'economia i la ciutadania esperen i necessiten», i va augurar que Andorra «començarà el 2013 atrapada entre la recessió i la desocupació».

El Consell General va aprovar la Llei del pressupost de l'exercici 2013, tal com van destacar des de DA i des del Govern, abans de l'inici del nou any.

Els vots dels consellers del Partit Socialdemòcrata van ser desfavorables, perquè tal com va argumentar el president del grup, Jaume Bartumeu, considera que el Govern «ens ha precipitat en la trampa de l'austeritat», perquè les retallades de la despesa pública porten a una major recessió i a més endeutament.

En aquest sentit, va assegurar que la reducció de l'endeutament és l'objectiu prioritari del pressupost, i que per tant això porta a sacrificar el creixement i la cohesió social. Per això, va posar de manifest que la partida de Salut i Benestar baixa un 41%, i que tot i l'augment de les inversions, bona part són per pagar obra pública que ja fa anys que s'està construint, informa l'ANA.

En canvi, el ministre de Finances i Funció Pública va defensar un pressupost d'acord amb les necessitats i possibilitats del país, que destina més diners a despesa social i a turisme, manté la partida d'educació, inclou més inversió i redueix el dèficit. Pel que fa a la crítica de Bartumeu en relació a tenir com a objectiu aturar l'endeutament, Cinca va dir que s'ha d'aturar precisament perquè les finances no arribin a una situació d'esfondrament.

Cinca també va recordar que el text avança en l'objectiu de completar el marc fiscal, i en aquest sentit va aprofitar per demanar el compromís de tothom a l'hora de complir amb els nous impostos.

Elconseller demòcrata Daniel Armengol va defensar el pressupost «d'inflexió» i va valorar positivament el treball que es va fer en comissió, que va permetre que moltes esmenes fossin compartides pel PS. Armengol va aprofitar per demanar al Govern de ser «proactius i sensibles» amb els administrats amb la propera entrada en vigor de l'IGI i de ser «solidaris i no opressius» .



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT