PUBLICITAT

Salvar RTVA de la dissolució

  • «No volem signar un xec en blanc a una gestió confusa i sense objectius», afirma Rios
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Rios defensa el posicionament del PS pel que fa a la situació econòmica d'RTVA, ahir Foto: ÀLEX LARA

El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, va afirmar que «restituir el valor patrimonial» de RTVASA evitarà la seva dissolució i la situarà de nou dins de la legalitat. El ministre va respondre així a la defensa del conseller socialdemòcrata, David Rios, a l'esmena a la totalitat al crèdit extraordinari de 5,3 milions destinats a compensar les pèrdues acumulades entre els anys 2000 i 2011 i per fer front a les despeses pels acomiadaments de personal durat aquest any. El conseller va argumentar que, tot i considerar que cal situar la societat en el marc legal i que «el deute històric s'ha de cobrir un dia o altre», es va mostrar contrari al suplement de crèdit de 982.000 euros destinat a cobrir les despeses per les retallades del 2012. «No volem signar» va dir, «un xec en blanc a una gestió confusa i sense objectius». Va afegir que la presentació de l'esmena a la totalitat, rebutjada pels vots en contra de tots els consellers demòcrates, també era una resposta a «l'amenaça» que segons Rios va significar les paraules del director de la parapública Francesc Robert afirmant que ho s'eixugava el deute o dimitiria.

El conseller socialdemòcrata va defensar la necessitat d'eixugar el deute històric acumulat per la societat de la ràdio i la televisió públiques que es veu reflectit en el crèdit extraordinari de 4,4 milions d'euros que servirà per compensar les pèrdues acumulades des de l'any 2000.

Rios, però, es va mostrar crític en el suplement de crèdit de 982.000 euros per finançar les despeses generades per les retallades de personal durant el 2012 i altres despeses corrents, informa l'ANA.

El conseller va argumentar que «no volem signar un xec en blanc a una gestió confusa i sense objectius», i va afegir que calien garanties que d'aquí un any no haguessin de tornar a votar un crèdit extraordinari per «mala gestió».

El socialdemòcrata també va criticar les paraules del director general d'Rtvasa, Francesc Robert, durant la compareixença la Comissió d'Economia que va qualificar d'amenaça quan va dir que si no s'eixugava el dèficit ell plegaria com a director de l'ens i, per tant, administrador únic.

Finalment Rios també va demanat un model de televisió pública, «un servei públic que no ha de ser autosostenible, però sí de dimensions justes».

En el torn de rèplica, Cinca va defensar la necessitat d'eixugar el deute per situar Rtvasa dins de la llei i evitar així la seva dissolució. El ministre va precisar que la pròpia llei de la parapública situa el nivell de l'endeutament en el 35% dels ingressos de l'any anterior, quan actualment està situada en el 110% Cinca va recordat que l'article 85 de la llei de societats on diu que «quan el capital de la societat hagi de quedar per sota del capital mínim exigit, la societat es dissol de ple dret sempre que no posi remei a aquesta situació».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT