PUBLICITAT

Petit descens de l'atur i dels preus al novembre

  • 42 persones menys al Servei d'Ocupació i reducció d'un 0,2 de l'IPC
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un client fa la compra en un supermercat de la capital. Foto: ÀLEX LARA

El nombre de persones que busquen feina inscrites al Servei d'Ocupació es va situar al novembre en 1.120, el que suposa una disminució de 42 persones respecte a l'octubre, segons va informar el Departament d'Estadística. En un any ha augmentat un 49,3% el nombre de persones que estan en recerca d'una feina. 177 persones volen millorar la seva situació laboral.

De les 1.120 persones que busquen feina, el 24,3% són treballadors no qualificats i el 20,5% estan en recerca de feines de serveis, restauració, protecció i venedors; el 15,5% de treballs administratius i el 15,4% de treballs a la construcció

El detall per tram d'edat mostra que tant les persones en recerca d'un lloc de treball com les que estan en millora es concentren principalment en el tram de 40 a 59 anys (un 43,9% i un 44,3% respectivament).

D'altra banda, mentre que la quantitat de dones (56,7%) supera lleugerament els homes (43,3%) en millora de situació laboral, en la recerca de lloc de treball es produeix una inversió important de proporcions (el 66% són homes).

IPC /Els preus van baixar dues dècimes al mes de novembre i han situat l'IPC en l'1,3%, tal com van fer públic ahir des del Departament d'Estadística. En aquest sentit, mantenen un comportament a l'alça els grups esbarjo, mobles, hotels i restauració, i béns i serveis diversos. Els que tenen un efecte moderador són vestit i calçat, alimentació, begudes i tabac i ensenyament, i transport i habitatge. Finalment, el que manté la mateixa variació que l'any anterior és salut.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT