PUBLICITAT

El fiscal demana quatre anys per la ganivetada al pub Glamour

  • La fiscalia va insistir en la premeditació mentre que la defensa va negar l'intent d'homicidi voluntari
GLÒRIA GURDÓ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els passadissos de la Seu de la Justícia. Lletrats i testimonis intercanvien impressions davant la sala de Corts. Foto: TONY LARA

El Fiscal va demanar ahir quatre anys de presó per a un home de 40 anys i dos i mig per al seu nebot de 21 anys, per un delicte d'intent d'homicidi amb arma blanca. L'acusació particular es va retirar del cas perquè l'agredit és menor i la mare no va poder testificar al seu lloc, en no tenir-ne la pàtria potestat. De fet, el jove agredit està ingressat en un centre per a menors a Lleida. Els encausats, el nebot i l'oncle, van comparèixer ahir davant el Tribunal de Corts, presidit pel magistrat català, Enric Anglada, pels delictes de lesions causades amb arma blanca i coautor, respectivament. No obstant això, la fiscalia va insistir força en l'interrogatori dels dos acusats per demostrar la premeditació a l'hora de perpetrar els fets, que van passar ara fa poc més de dos anys, a l'octubre del 2010. El noi, que en aquell moment tenia 19 anys, en va amenaçar i ferir un altre de 15, perquè li havia robat una motocicleta, regal del seu oncle, més de mig any abans, sense que la Policia n'hagués pogut treure l'entrellat.

O almenys, fins que l'oncle del noi, va anar fins al despatx d'Escaldes-Engordany a informar, prova en mà, del lloc on finalment els amics i coneguts internautes del jove havien localitzat la moto. I és que el jove va rebre una foto a través d'una coneguda xarxa social, on apareixia el suposat lladre amb la moto a Salou (Tarragona). Pel que també va explicar ahir, el jove acusat, un conegut seu va conduir la moto fins a la vila costanera sense saber que era la seva (la del seu amic).

L'agressió / Sigui com sigui, tot i tenint la fotografia, la Policia va comunicar a l'oncle i al nebot que no hi podia fer res, perquè la moto ja havia creuat la frontera i que la podien donar per perduda. Després de set o vuit mesos de perpetrat el robatori, el suposat lladre va tornar a aparèixer a Andorra i algú va avisar el noi que, acompanyat per la seva xicota, va anar a buscar a l'oncle. Tots tres van estar donant voltes en cotxe per Escaldes-Engordany per tal de localitzar la víctima. La recerca es va ampliar fins a un conegut local nocturn de la Massana (Em Pixo en el Glamour, l'antic Tabola). El noi i l'oncle van entrar al local per veure si hi trobaven la víctima que no hi era, però que va aparèixer davant la porta d'entrada, a l'aparcament. De seguida el jove es va encarar amb la víctima i tal com va reconèixer ahir, després d'increpar-lo li va clavar un cop de puny o dos i tot seguit, agafant-lo pel coll –perquè segons va manifestar ahir l'acusat, li prenia el pèl i «li explicava històries de que la seva mare ja li pagaria la moto»–, es va treure la navalla de la butxaca, balancejant-la davant seu, però el cas és que la hi va clavar a l'abdomen. La fulla segons va explicar el fiscal va enfonsar-se entre 4 i 5 centímetres. En canvi, el jove va dir que en el moment dels fets no s'havia adonat que la l'hi havia clavat. L'oncle també hauria intervingut en la pallissa assestant un parell o tres de cops de puny sobre el cap de la víctima. El cas és que els dos agressors i la noia que els esperava dins el cotxe van abandonar el lloc dels fets poc després, en avisar algú que arribava la Policia segons van manifestar el fiscal que també va afegir que uns testimonis, dos homes grans havien vist part de l'agressió i els havien increpat amb un «¿No us fa vergonya esbatussar així aquest crio?».

Les penes / El Fiscal va demanar quatre anys de presó per a l'home de 40 anys en considerar que hauria pogut demostrar més seny i evitar que el seu nebot agredís a la víctima amb la navalla. La ganivetada va ser neta i no va afectar cap òrgan vital, i en un principi es va dir que l'evolució era bona. Per la seva banda, els acusats van negar en tot moment la premeditació, tot i que van reconèixer estar exasperats en no poder recuperar la moto, i en no obtenir ni que fos un símil de justícia. És més, l'agressor va declarar ahir que havia agafat la navalla de casa perquè no es refiava ni del presumpte lladre ni dels seus amics, encara que no fossin violents, com va voler subratllar el fiscal.

Quan va passar tot plegat, tant el jove agressor com el seu oncle van ingressar a presó per ordre del batlle de guàrdia. L'oncle va sortir-ne al cap de dos mesos però el noi se n'hi va estar vuit. L'advocat del jove agressor que avui té 21 anys, sol·licitarà als magistrats de Corts que retirin l'acusació d'intent d'homicidi en considerar que no hi va haver premeditació. El lletrat demana cinc mesos de presó per l'atac amb arma blanca i dos mesos de presó condicionals per port d'arma blanca. Com que el noi ja va complir vuit mesos de presó preventiva, el seu deute amb la justícia quedaria així saldat. En quant a l'oncle, la defensa demana un mes d'arrest nocturn condicional i la retirada dels càrrecs per lesions amb arma.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT