PUBLICITAT

El jutge demana moviments bancaris a Andorra

  • Reclama documentació sobre transferències, ingressos i reintegraments
EL PERIÒDIC
VALÈNCIA

El jutjat que investiga el cas Emarsa ha sol·licitat a l'autoritat judicial d'Andorra que reclami a diverses entitats bancàries documentació sobre transferències, ingressos i reintegraments de diversos imputats del cas. Segons la providència, el jutge instructor ha demanat que els hotels d'Andorra informin de si les persones imputades en aquesta causa es van allotjar des de juny del 2004 fins l'actualitat, informa Efe.

També sol·licita que les notaries i la Cambra de Notaris del Principat informin de si les persones imputades han intervingut en alguna actuació notarial. A més, demana que documentin els ingressos, reintegraments i transferències bancàries que per import de centenars de milers d'euros van efectuar diversos imputats.

El jutge Vicente Ríos vol averiguar la destinació de 300.000 euros transferits a Carlos Crespo, germà de l'expresident d'Emarsa Enrique Crespo, (tots dos imputats), a favor de la mercantil Iguazu Falls Corporations. A més, demana diversos justificants bancaris que acreditin ingressos i reintegraments efectuats per altres imputats en el cas –entre ells Jorge Ignacio Roca Samper en busca i captura– i que ascendeixen a més d'un milió d'euros.

Així mateix, el jutge demana els justificants dels ingressos que Maria Carmen Samper va efectuar en el seu compte entre juny de 2005 i març de 2007 per 259.886 euros i el novembre de 2005 per 338.000 dolars, i dels reintegraments que va fer per 55.329 euros i per 21.557 dòlars entre abril de 2006 i març de 2012.

Dues transferències / També pretén esbrinar els beneficiaris de dues transferències per import total de 8.500 euros efectuades per la mercantil Acte, representada per Jorge Ignacio Roca Samper, i del titular del compte contra la qual es va carregar un xec de mil euros que es va ingressar en el compte de Acte. El jutge demana justificants bancaris d'ingressos i reintegraments efectuats per José Luis Sena Gimeno, Enrique Sena Gimeno, Vicente Ros Bartual i l'empresa Hesse Darmstadt-de Jorge Ignacio Roca Samper. El jutge ha fixat un nou calendari de declaracions d'imputats, que inclou la compareixença del exgerent d'Emarsa Esteban Cuesta el 14 de febrer i la del seu germà, José Ramón Cuesta, cinc dies més tard. També ha citat com a testimonis a l'exsecretària de gerència de Eamrsa Soledad Gálvez, per al 20 de febrer, i al tècnic d'explotacions de Epsar (l'empresa de depuració de la Generalitat), José Antonio Basiero, per al 27 de febrer. Les agendes d'Esteban Cuesta en poder del jutge revelen la gran quantitat de contactes i reunions que va mantenir el principal imputat en el cas durant els seus anys al capdavant de la depuradora de Pinedo. Només de les cites del 2004 es pot concloure la seva estreta relació amb l'Ajuntament de València, la seva amistat amb el també investigat Enrique Crespo i la seva generositat a l'hora de complimentar al consell d'administració.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT