PUBLICITAT

Un equip contra el talent

  • El River Andorra s'enfronta al Barça B al Palau buscant una victòria que els acosti a la final de la Copa
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Avui és el dia per a què la filosofia d'equip del River lluiti contra un equip «amb jugadors joves i inexperts», en paraules de l'entrenador Joan Peñarroya, però «plens de talent». Vet aquí el perill del FC Barcelona Regal B, un conjunt que ja va vèncer el River en pretemporada i que ara rep els andorrans pensant en mantenir casa seva neta de victòries, després que fa set dies caigués al Palau contra el Força Lleida. El River, per la seva part, tindrà en ment mantenir el ritme per seguir líder, sí, però també la pròxima Copa, una cita que interessa tot i que no es vulgui ni parlar-ne, i que estarà assegurada si avui vencen a Barcelona i, a més, el Lucentum d'Alacant perd en la seva difícil visita a la pista del Knet Rioja.

Precisament van ser els riojans les últimes víctimes dels andorrans. Ara els de Jesús Sala, forts sempre a casa, reben uns alacantins que ho hauran de passar malament per guanyar. No serà, amb tot, un guió molt diferent al que haurà de viure el River, que encara no coneix la derrota fora del Principat, i ho vol deixar per a una altra jornada, si és possible. El Barça, que va caure amb el Lleida fa una setmana, farà ús de les seves habituals armes, fonamentalment, una gran capacitat per deixar llibertat als seus jugadors per fer ús del seu talent.

El croat Mario Hezonja, 17 anys, 2,00m de persona, és un dels noms amb més talent d'aquest equip. «És un talent europeu i m'atreviria a dir que està cridat a ser un referent mundial», va dir ahir Peñarroya, que reconeix que l'escorta, sent una perla, «està encara en formació». «El que hem d'evitar és que els hi vinguin les coses de cara», va afirmar el tècnic del River, que creu que la feina del seu equip serà dura especialment en matèria defensiva: «Tenen unes ratxes de joc tremendes i el que hem de fer és intentar aturar-les quan abans millor». Ara bé, Peñarroya també creu que si al Barça li agrada jugar amb un ritme frenètic, aquí hi haurà batalla: «A nosaltres ja ens agrada jugar ràpid, és de fet quan més còmodes ens trobem».

QUE NO TIRIN DE TRES / Pinta a guerra frenètica a la pista, amb el River intentant aturar «l'amenaça des dels 6,75», segons el tècnic del River, que ha treballat durant la setmana els aspectes defensius per fer-los un manual avui en plena acció. «Hem d'intentar que no entrin en el partit els seus tiradors», va dir ahir també el pivot rus Dimitry Flis, reflectint el discurs que, al llarg dels entrenaments, ha establert el cos tècnic. «Si tenen el dia des dels 6,75, et poden fer molt mal»,va insistir un Flis que ahir va rebre la visita d'un canal de televisió del seu país, i que, per cert, va ser objecte d'un fort marcatge dels seus companys durant la gravació, curiosos tots per veure'l parlar el seu idioma natal.

Anècdotes a banda, la Copa està en ment del club –diguin el que diguin–, i saben que avui poden estar o més a prop, o fins i tot dins. «Ens agradaria jugar la Copa», va afirmar Flis, «però ara hem d'aprofitar per guanyar el màxim de partits possible». «Haurem de guanyar i esperar a veure què farà la resta, res més», va sentenciar Peñarroya.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT