PUBLICITAT

Un botí d'una vintena de robatoris

EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

La Policia treballa amb la hipòtesi que els dos detinguts el passat dilluns a Encamp podrien ser els autors de fins a 19 robatoris des del setembre. El modus operandi utilitzat pels presumptes lladres, de 47 i 42 anys i nacionalitat búlgara, indicaria que són els autors dels furts comesos en diverses parròquies, una primera onada entre setembre i principis de novembre, una segona entre el 26 i 27 de novembre, i una tercera tongada entre el 8 i el 10 de desembre. Els dos homes van passar ahir a disposició judicial. A més, segons assenyala la Policia, es troben en recerca al seu país d'origen per fets similars als del Principat, i formarien part d'un grup organitzat que operaria en diversos països de l'Europa occidental i actualment tindrien la seva residència a Alemanya.

INVESTIGACIÓ / La investigació es remunta entre el 4 de setembre i el 9 de novembre, quan la Policia va tenir coneixement de vuit sostraccions en domicilis particulars, un en grau de temptativa, a Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria. Els lladres haurien accedit als habitatges obrint el pany sense forçar-lo o en algun cas forçant-lo amb un estri. El botí estaria format principalment per joies, petits objectes de valor i diners, tot plegat amb un valor de més de 20.000 euros, informa l'ANA.

Posteriorment, entre els dies 26 i 27 de novembre la Policia va ser alertada de sis sostraccions més a Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, una d'elles en grau de temptativa. En tots els casos s'havien forçat els panys de la porta d'entrada de manera similar als anteriors. Es van endur objectes, concretament joies per un valor d'uns 9.000 euros.

Segons les investigacions en un d'aquests darrers casos un possible autor hauria trucat al timbre del domicili d'un veí d'un immoble afectat. Aquest individu sorprès hauria marxat del lloc en comprovar que hi havia algú a l'interior i hauria facilitat als agents investigadors la descripció d'aquest individu. En un altre, l'autor va accedir a l'interior del pis, però va marxar sense actuar en adonar-se que hi havia algú dormint a l'interior.

PUNT I FINAL / Entre els dies 8 i 10 de desembre, la Policia va rebre notícies de cinc fets similars comesos, un a Andorra la Vella, un a Escaldes-Engordany i tres a Encamp. En els cinc casos van forçar el pany i en quatre van accedir als immobles. En l'altre cas l'ocupant del pis es va adonar que algú li estava manipulant el pany i en obrir la porta, va veure marxar al presumpte autor i com aquest es reunia amb un altre individu.

Paral·lelament un altre veí d'un immoble afectat d'Encamp, el mateixa dia 10 de desembre, va informar la Policia que una persona sospitosa havia trucat al timbre de casa seva i en obrir-li es va presentar com a lampista i va marxar del lloc. En dos d'aquests casos es van emportar diverses joies d'un valor encara per determinar.

La investigació determina que els dos homes, en la data de la detenció, es trobaven allotjats en un hotel d'Escaldes-Engordany, i que els dies 26 i 28 de novembre també es van allotjar al mateix lloc. Pel que fa a la primera onada de robatoris, també podria tractar-se dels mateixos autors al fer servir un modus operandi semblant.

La investigació continua oberta i els detinguts estan a l'espera de la decisió del batlle. Si en decreta presó, llavors el país d'origen en podria reclamar l'extradició.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT