PUBLICITAT

Un futur forfet esportiu conjunt

  • L'entrada puntual tindrà un 50% de descompte en tots els centres esportius
JOSEP ROMERO
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els consellers d'esports dels set comuns expliquen l'acord sobre el futur forfet esportiu, ahir a la capital Foto: tony lara

A partir del proper 1 de gener tots els ciutadans que vulguin fer ús de les instal·lacions esportives comunals ho podran fer a un preu més econòmic. Gràcies a l'acord que van signar tots els comuns, l'entrada serà un 50% més barata per aquells usuaris que la vulguin utilitzar puntualment. Malgrat això les tarifes de cada centre, en principi, no s'unificaran ja que els preus són públics i els costos no són iguals. En aquest sentit els consellers de les diferents corporacions van manifestar que no s'ha fixat un termini tot i que és un dels projectes dels comuns.

Una primera proposta inclou aquelles disciplines esportives que s'han considerat més interessants pels usuaris. Els centres esportius que participen en aquesta campanya són: el Complex Esportiu i Sociocultural d'Encamp i el Centre Esportiu del Pas de la Casa, on els usuaris que hi vagin poden gaudir de la piscina, del gimnàs, de la zona de relax o bé practicar-hi esquaix, tennis o pàdel. El Centre Esportiu d'Ordino i el Centre Esportiu dels Serradells ofereixen piscina, gimnàs, zona de relax i la pràctica d'esquaix. El Centre Esportiu de Sant Julià de Lòria i les Piscines Comunals d'Escaldes-Engordany donen l'oportunitat a l'usuari d'anar a la piscina, al gimnàs o a la zona de relax. I el Palau de Gel permet als socis d'altres complexos esportius del país anar a la piscina, al gimnàs, fer esquaix o tennis.

OBJECTIUS / L'objectiu de la iniciativa de les corporacions és optimitzar recursos i racionalitzar la despesa, donat a conèixer els poliesportius del Principat a tots els usuaris i, d'aquesta manera, es podria convertir aquest acord en la «primera pedra» del que podria ser el carnet o forfet conjunt. Així ho van reconèixer els consellers de les set parròquies que ahir van comparèixer davant els mitjans de comunicació. El conseller de turisme i esports d'Ordino, Bartumeu Gabriel va manifestar que «es tracta d'una oportunitat per a totes les parròquies de conèixer tots els centres esportius del país, i a la vegada afavorir la mobilitat».

Per a Marc Pons, conseller de joventut, esports i noves tecnologies d'Andorra la Vella s'ha buscat el consens en la línia de no doblegar serveis, «coordinant polítiques i racionalitzant la despesa de les administracions públiques».

La parròquia més beneficiada per l'acord és la Massana que actualment no disposa de un centre esportiu propi obert. La seva consellera d'esports, Natàlia Cusnir creu que la construcció d'un nou poliesportiu per donar servei als seus residents no és una prioritat ja que «cal racionalitzar els recursos actuals». Cusnir aposta per mantenir la col·laboració amb les parròquies abans que reobrir les instal·lacions que es consideren no segures.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT