PUBLICITAT

El TC accepta a tràmit el recurs d'empara interposat pel SIPA

  • Els sindicalistes estan satisfets del missatge a les altres instàncies
GLÒRIA GURDÓ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto: TONY LARA

El president del Sindicat de Policies d'Andorra (SIPA), Joan Comella, es va mostrar ahir molt satisfet de la decisió adoptada pel Tribunal Constitucional (TC) d'acceptar a tràmit el recurs d'empara que havia interposat el sindicat, en motiu de les retallades aplicades a començament d'any pel Govern als sous dels policies que cobraven més de 3.000 euros. Comella va explicar que «la decisió de l'alt tribunal no només implica que veu indicis de vulneració de drets en el nostre cas, sinó que també tramet un missatge clar a les altres instàncies». I va argumentar aquesta afirmació per la percepció que van tenir els sindicalistes i el seu lletrat de que «els tribunals no van voler entrar en aquesta qüestió, quan també són garants dels drets de tots, no només dels nostres sinó dels de tots els ciutadans».

El sindicalista va recordar que el SIPA va recórrer primer a la Batllia i després a la sala administrativa del Tribunal Superior de Justícia, en considerar que les retallades als policies s'havien aplicat de manera arbitrària sense avisar-los i sense intentar consensuar-les. «Sense cap criteri tècnic ponderat, ben al contrari, en alguns aspectes molt arbitraris» va afegir Comella.

Ahir el BOPA publicava la decisió del TC d'admetre a tràmit, sense efectes suspensius, el recurs d'empara contra l'aute del 14 de juny del 2012, dictat pel batlle de guàrdia i contra la sentència del 25 d'octubre del mateix any, dictada per la sala administrativa del Tribunal Superior de Justícia, per una presumpta vulneració del principi d'igualtat (article 6 de la Constitució) i dels drets sindicals. El recurs demana al TC que declari la vulneració dels drets fonamentals i ordeni la reposició dels recurrents en la plenitud dels seus drets mitjançant l'adopció de les mesures necessàries, de manera que se'ls restableixi la integritat dels seus salaris, i es deixi sense efecte l'aplicació de l'article 2 de la Llei de mesures de contenció de la despesa pública en matèria de personal, sense que això afecti la rebaixa produïda per la congelació dels triennis i per l'aplicació del GADA.

A més, el recurs sol·licita que es condemni el Govern a retornar les quantitats injustificadament no abonades als funcionaris recurrents, amb els interessos legals corresponents, i també, a pagar les costes judicials ocasionades.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT