PUBLICITAT

Jordan lluitarà pel Top30 mundial per obtenir el bitllet olímpic

  • La Copa del Món, que s'inicia per a ell al gener, els Mundials sènior i júnior, són els objectius del ?rider'
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Scotty Jordan es va operar del genoll dret durant el que havia de ser la pretemporada, així que és ara quan està en ple procés d'entrenaments i de polir detalls de cada figura. El seu entrenador, Guy Diaz, assumeix que podria haver-se acostat als objectius de la temporada si hagués anat a les Copes del Món de Nova Zelanda o Argentina, però per al tècnic de la FAE això semblava arriscar massa el genoll del rider, així que es va prendre la decisió de tenir paciència. «La seva evolució ha estat bona,molt bona, però al freestyle hi ha moltes caigudes i s'ha d'anar en compte. Argentina era una bona oportunitat, però crec que hem fet en no anar», va dir Diaz. Amb tot, l'objectiu de la temporada segueix sent el mateix, és a dir entrar en el Top30, aconseguir els 80 punts FIS i obtenir d'aquesta manera el bitllet per a disputar la pròxima temporada, els Jocs Olímpics d'Hivern de Sochi (Rússia).

Els principals objectius de Jordan seran els Mundials sèniors i els júniors –aquest serà l'ultim any que hi podrà participar, per edat–, on també competirà el jove Carlitos Aguareles, un noi que «gairebé té ja el nivell», segons Diaz, però que encara per edat no pot donar el salt als sèniors. A més, Jordan disputarà el circuit de la Copa del Món, començant això sí al mes de gener per preservar el seu genoll.

La primera cita serà a Copper Mountain (Estats Units), del 9 al 12 de gener, i ho farà només en slopestyle perquè, segons va dir ahir el seu entrenador, encara no està preparat pel halfpipe i s'ha de cuidar el genoll. Després vindrà Park City el 31 de gener, amb només halfpipe, i a partir d'aquí, sempre cita amb slopestyle i halfpipe a Silvaplana (Suïssa), Sochi (Rússia) i Sierra Nevada (Espanya), sempre que finalment es pugui anar, per places, a aquesta cita espanyola, l'última del calendari de la Copa del Món.

«A l'slopestyle tinc més facilitat perquè el halfpipe és més tècnic», va dir ahir Jordan, que hi va afegir respecte a la recuperació del seu genoll: «És millor donar-li temps i poder entrenar bé».

ELS MUNDIALS / Altra de les cites seran els Mundials, tant el sènior com el júnior. El primer serà a Voss (Noruega), del 5 al 10 de març, mentre que el segon, on espera ser Top10, es disputarà al final d'aquest mateix mes (26 al 31) a Valmalenco (Itàlia). És a la cita dels joves on s'hi trobarà amb Aguareles, un jove amb projecció que entrena amb Diaz i Jordan i que competirà la resta de l'any amb el seu club. Diaz va manifestar que s'estudiarà l'opció de fer Copa d'Europa, al mateix temps que reclamava presència femenina per al futur.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT