PUBLICITAT

El Tribunals andorrans van actuar correctament en el cas Ball

  • La sentència afirma que no es va privar al pare del dret de veure als seus fills
EL PERIÒDIC
ESTRASBURG

Periodic
Foto: EL PERIÒDIC

El Tribunal Europeu dels Drets Humans considera que el Tribunal Superior de Justícia no ha violat el dret de Toby Nigel Ball amb els seus fills després de divorciar-se de la seva esposa i per tant no s'ha incomplert el dret a tenir un judici just ni al respecte per la seva vida privada i familiar.

Així ho exposa la sentència del cas de Ball contra Andorra, que tot i haver admès el cas, no veu irregularitat en aquests aspectes. Entre altres motius, Estrasburg indica que els tribunals andorrans van actuar buscant els millors interessos dels nens i es va basar en informes d'experts i altres objectius quan van decidir suspendre el calendari de visites. A més, assenyala que restablir el contacte entre el pare i els fills requereix l'esforç de totes les persones implicades i apunta que la inactivitat de Ball en aquest aspecte pot haver contribuït a la manca de contacte amb els nens.

Exposició de motius / El Tribunal Europeu exposa que després de la primera suspensió de drets de contacte, el demandant no va intentar que se li tornessin fins a cinc mesos més tard, ni tampoc va aportar tot l'import que el jutge havia demanat per pagar l'examen psicoterapèutic del fill ni dels dos progenitors per determinar la idoneïtat de les visites.

Tampoc no veu que el Tribunal Superior de la Justícia li hagi negat un judici just i que el jutge del divorci assumeix la competència per decidir sobre el contacte entre pares i fills. Estrasburg també diu que no hi ha evidència que el pare demanés mesures provisionals en el seu recurs contra la sentència de divorci o abans de la decisió de les corts sobre la seva apel·lació.

CONCLUSIONS / El Tribunal Europeu dels Drets Humans conclou que no es pot afirmat que els tribunals andorrans no compleixin amb les seves obligacions en relació al dret a la vida familiar i a la privacitat, informa l'ANA.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT