PUBLICITAT

Empreses del país i de fora aposten pel mercat energètic

  • El projecte de llei que prepara el Govern permetrà obrir el sector al capital privat a partir de l'estiu
JOSEP ROMERO
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Albert Moles explica en roda de premsa els resultats anuals de FEDA, ahir a Andorra la Vella. Foto: TONY LARA

El director general de FEDA, Albert Moles va anunciar ahir, durant el balanç anual fet per la companyia, que companyies andorranes i foranes s'han interessat pel mercat energètic del país, després que s'aprovés l'obertura econòmica. Moles, que no va voler donar cap nom d'aquestes empreses, va explicar que el projecte de llei que està preparant el govern i la mateixa FEDA, i que podria estar enllestit l'estiu vinent, permetrà obrir sector al mercat privat. La distribució seguiria en mans de FEDA mentre que el sector privat es limitaria a la producció d'energia.

PRODUCCIÓ D'ENERGIA /El potencial d'inversió per a la producció d'energia al país se situa entorn als 300 milions d'euros , «el que permetria aproximadament produir la meitat de l'energia que es consumeixi al Principat a 20 anys vista», va explicitar Moles. S'espera que el país arribi a doblegar el consum d'energia actual en un termini d'uns 30 o 40 anys, i que l'electricitat també s'incrementi força. Moles va explicar que seria necessària una inversió d'uns 200 milions d'euros en l'àmbit de la cogeneració i d'uns 100 milions en energies renovables per tal de fer factible un augment de la producció energètica respecte als nivells actuals.

Albert Moles també va indicar que s'invertiran 700 milions d'euros en reforçar les xarxes d'importació d'energia elèctrica de França i Espanya.

CONSUM I TARIFES / Es preveu que el consum d'aquest any serà de 584 GWh, un 1,2% més que l'any 2011. El consum elèctric ha estat baix tot i que els mesos més forts han estat febrer, abril, novembre i desembre, pel descens de les temperatures.

Les tarifes elèctriques s'increment en funció de l'IPC anual, que podria situar-se entorn al 3%.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT