PUBLICITAT

Els ponents del TEDx destaquen la mida de les idees i els somnis

EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

La quarta edició del TEDxAndorralaVella va debatre ahir al voltant de si la mida importa, i bona part dels ponents van voler relativitzar la importància de les capacitats d'un mateix o de la mida dels problemes, a favor de les dimensions dels somnis, les idees o de les actituds. També es va reflexionar sobre els avantatges i els inconvenients de ser un petit país com Andorra. Així, es va parlar sobre el fet que les fronteres són cada vegada menys importants, i que gràcies a les noves tecnologies el país pot arribar a ser un laboratori per provar idees i projectes. També s'ha posat de manifest la gran presència internacional que té Andorra per ser un petit estat, i que la democràcia i la participació tenen molt més valor.

El primer català i espanyol en creuar l'Antàrtida, Albert Bosch, que va obrir la quarta edició del TEDxAndorralaVella, va centrar la seva intervenció en assegurar que «la mida de les nostres capacitats mai ha de limitar els nostres projectes», a través de diversos exemples de persones que han patit una malaltia o un accident però que finalment han pogut complir els seus somnis, com ara un amic seu que va quedar en cadira de rodes i que va fer el Dakar, o un noi colombià que amb una pròtesi a la cama va fer l'Everest.

De la seva banda, la humanista Alexandra Grebennikova va descriure alguns dels avantatges i alguns dels inconvenients de ser un petit país com Andorra, tenint en compte que va néixer «al país més gran del món» i que ha crescut amb la idea que «la mida sí que importa». El director de màrqueting d'Andorra Telecom, Jordi Ascensi, va explicat els avantatges que ofereix el concepte d'smartcities, que consisteix posar les noves tecnologies al servei de les persones per facilitar-los la seva vida quotidiana. El síndic general, Vicenç Mateu, va assegurar que la mida importa molt en un petit estat, però va destacar molts dels avantatges que té Andorra per les seves dimensions, com el valor de la democràcia i la participació, la flexibilitat i capacitat de reacció, o el fet de poder tenir molta presència internacional. Una de les intervencions més aplaudides va ser la del consultor Alfonso Alcántara, que va parlar sobre com es pot millorar la productivitat gràcies a les xarxes socials. Alcántara considera que tenir més seguidors a les xarxes socials no et fa ser millor professional però sí que et permet tenir més recursos, i va destacar que totes les converses són en realitat entrevistes de feina, perquè «no recordes els millors professionals sinó els que estan al teu timeline».

El TEDxAndorralaVella també va comptar amb la intervenció del jove emprenedor Pau Garcia-Milà, informa l'ANA.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT