PUBLICITAT

El River ja té números per tenir assegurada la permanència a Or

  • En les temporades amb 14 clubs o menys, la zona de descens era per equips amb 9 triomfs o menys
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Els jugadors del River, en la part final d'un entrenament amb els exercicis d'estiraments, al Poliesportiu d'Andorra Foto: ÀLEX LARA

Només s'han disputat deu partits de la competició lliguera a l'Adecco Or, i ja es pot dir que el BC River Andorra té gairebé assegurada la permanència en la categoria. Ara bé, és evident que això és si parem atenció a la història de la competició, ja que, estadísticament, el descens encara és possible. Analitzats els anys de la LEB Or, des de la temporada 1996-97 en què es va instaurar –ha canviat, això sí, de denominació–, els números parlen. En les temporades amb 14 equips o menys, els de la zona de perill una vegada acabada la lliga regular, sumaven nou victòries o menys.

L'actual Adecco Or compta amb 14 conjunts i el River és líder amb nou victòries en deu partits. En les temporades 1996-97 hi va haver 14 equips i els tres últims classificats de la fase regular van ser el Tenerife Canarias amb set triomfs, l'Askatuak amb vuit, i Huesca La Magia també amb vuit. En la campanya següent, 97-98, van competir només 13 clubs, i els dos últims (Gráficas Inca i Tenerife Canarias) van sumar nou triomfs, mentre que en la 98-99, l'última amb 14 fins a l'actual, a la cua hi van ser Ciutat d'Inca amb cinc victòries, Sondeos del Norte amb set, les mateixes que el Cajasur.

A partir d'aquí, hi va haver quatre temporades amb 16 equips, fins la 2002-03, i totes sense que el cuer en la lliga regular sumés més de nou victòries, mentre que a partir d'aquella campanya, última amb 16 clubs, sempre n'hi ha hagut 18, d'equips, sent la mitjana de nou victòries per als cuers.

PABLO SÁNCHEZ, DUBTE SERIÓS / Serà molt difícil que Pablo Sánchez pugui jugar contra el Barça divendres. La recuperació del càntabre està ara mateix en un procés de proves i anàlisi del que té, és a dir, que atacar el seu malestar s'està fent al mateix temps i mai se sap si és qüestió d'un dia, dos, tres o una setmana que estigui en condicions. Ahir va estar de nou fent-se proves mèdiques i el club va informar que se'l descarta per a l'entrenament d'avui. L'esperança és que dijous pugui estar amb el grup, però ben mirat sembla molt complicat que recuperi tan ràpid, així que la seva presència per a divendres es preveu més que difícil.

Per altra part, la lesió de l'austríac Thomas Schreiner evoluciona favorablement. Encara necessita com a mínim una setmana més per recuperar el trencament de fibres, però de mica en mica el base comença a veure la llum al final del túnel.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT