PUBLICITAT

Els sindicats de Policia es mostren preocupats per com quedarà la jubilació entre els 60 i els 65 anys

  • Prieto ha destacat que els agents de Policia, pel tipus de feina, han de poder continuar jubilant-se als 60 anys, per la qual cosa han volgut transmetre al ministre el seu 'neguit' per saber com quedaran les jubilacions
11122012_comella-prieto
Els dos portaveus dels sindicats de la Policia, en una fotografia d'arxiu. Foto: ANA
Els dos sindicats de la Policia s'han reunit aquest dimarts al matí amb el ministre de Finances i Funció Pública per tal de conèixer la proposta de reforma dels complements de jubilació i les simulacions que ha fet el Govern. El president del Col·lectiu de Funcionaris de la Policia d'Andorra (CFPA), Salvador Prieto, ha explicat a l'ANA que ha estat una reunió 'cordial' que ha durat tres hores, i que volen esperar a rebre per escrit la documentació i poder-la analitzar abans de fer valoracions. De tota manera, Prieto ha destacat que els agents de Policia, pel tipus de feina, han de poder continuar jubilant-se als 60 anys, per la qual cosa han volgut transmetre al ministre el seu 'neguit' per saber com quedaran les jubilacions entre els 60 i els 65 anys, tenint en compte que és la principal diferència que hi ha amb els funcionaris del cos general.
El president del CFPA, Salvador Prieto, ha explicat que un cop el ministre s'hagi reunit amb tots els cossos especials, la setmana que ve els lliurarà les simulacions per escrit, per tal que les puguin analitzar amb els seus assessors i advocats, i posteriorment les donin a conèixer a tots els afiliats. 

Prieto ha recordat que l'edat obligatòria de jubilació dels policies és actualment els 60 anys, i considera que no es pot allargar perquè el tipus de feina i el sistema per torns comporten 'molt de desgast'. Per aquest motiu, els sindicats han expressat al ministre el seu neguit per saber què passarà entre els 60 i els 65 anys, tenint en compte que la pensió de la CASS no es percep fins als 65 i fins ara durant aquesta franja era el Govern el que assegurava les pensions. 

El president del CFPA ha explicat que el propi ministre ha reconegut que caldrà buscar una solució en aquest aspecte i aprofundir més en tot el tema per veure la viabilitat del sistema. De tota manera, Prieto ha dit que la seva impressió és que el Govern també és conscient que en el cas dels policies s'ha de mantenir la jubilació als 60 anys.

Un altre dels dubtes que tenen els sindicats és si el nou model mantindrà el fet que els policies es puguin prejubilar després de 20 anys de servei. En tot cas, Prieto ha volgut posar de manifest que tota la qüestió dels complements de jubilació és molt complicada ja que cada funcionari 'és un cas particular', ja que cal tenir en compte els anys que porta a l'administració, els anys que li falten per jubilar-se i a quin cos correspon.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT