PUBLICITAT

Una norantena de socialdemòcrates defensen Jaume Bartumeu com a 'actiu irrenunciable' pel PS

  • El manifest dels afiliats i simpatatitzants demana que el debat no estigui a l'entorn de les persones sinó dels projectes, i els seus signants asseguren que treballaran per 'confirmar la socialdemocràcia com l'opció de govern seriosa i responsable que Andorra necessita'
11122012_barcia-bartumeu
Gerard Barcia i Jaume Bartumeu durant una reunió de comitè directiu del PS. Foto: ANA
Un total de noranta afiliats i simpatitzants del Partit Socialdemòcrata han signat una declaració titulada Sumar per un projecte progressista de país que té per objectiu defensar Jaume Bartumeu 'com a actiu irrenunciable pel PS', i lamentar que sigui 'discutit per un petit sector del seu propi partit'. El manifest demana que el debat no estigui a l'entorn de les persones sinó dels projectes, i els seus signants asseguren que treballaran per 'confirmar la socialdemocràcia com l'opció de govern seriosa i responsable que Andorra necessita'. Entre els signants hi ha el president del partit, Víctor Naudi, els consellers generals Gerard Barcia i Sílvia Bonet, i els consellers de Comú Rossend Areny, Josep Roig, Joan Sans, Eluska Galdós i Josep Vila. Es troben a faltar la resta de membres de la cúpula directiva, Marc Cornella i Judit Salazar, així com la resta de consellers generals David Rios, Mariona Gonzàlez i Rosa Gili.
Tal com ha explicat el president del partit, Víctor Naudi, a l'ANA, el principal objectiu d'aquest manifest és 'apaivagar les veus que volen excloure persones de l'opció socialdemòcrata'. Així s'ha referit a les recents crítiques al lideratge de Jaume Bartumeu, i ha defensat que s'ha de respectar els òrgans del partit, i decidir a les eleccions primàries qui serà el proper candidat, sense voler vetar a l'actual president del grup parlamentari o a qualsevol altre militant. 

El manifest signat per una norantena de socialdemòcrates defensa que Jaume Bartumeu 'és un actiu irrenunciable pel Partit Socialdemòcrata' i que 'ha fet, i li manca encara molt de camí per fer, en la societat i en la política andorranes'. Per això expressen la seva 'sorpresa' pel fet que Bartumeu 'sembla discutit per un petit sector del seu propi partit'. I argumenten que cal comptar amb les noves generacions sense negar 'el pes de l'experiència'. 

A més, en el text es critica que 'els que van voler veure Jaume Bartumeu com a màxim responsable de tots els mals es van equivocar estrepitosament o intencionadament'. Per això consideren que 'és possible que avui amb la perspectiva del temps i dels fets, el resultat de les urnes fos molt diferent'.

El text enviat aquest dimarts als mitjans de comunicació és un posicionament 'per un projecte que reuneixi els elements d'experiència, lideratge, coratge i responsabilitat que representa el company Jaume Bartumeu'. No obstant, Naudi ha argumentat que no és una defensa per situar-lo com a cap de llista per a les properes eleccions, sinó que 'tant de bo hi hagi més d'un candidat'. 

De la norantena de signants, destaca el president del PS, Víctor Naudi, i quatre membres més del Comitè Executiu, però amb l'absència de la primera secretària, Judith Salazar, el secretari d'organització, Marc Cornella, i la resta de vocals, entre ells Pere López i Dolors Carmona. Pel que fa al grup parlamentari, només signen Gerard Barcia i Sílvia Bonet, i de consellers de Comú, hi ha els de Sant Julià, Rossend Areny i Josep Roig, els d'Encamp, Joan Sans i Eluska Galdós, i Josep Vila d'Andorra la Vella, però no signen els consellers d'Escaldes-Engordany, Cèlia Vendrell i Aleix Mañosas. A més, també hi ha els coordinadors locals de Canillo, Encamp, Escaldes-Engordany i Andorra la Vella. També hi figuren l'excònsol Miquel Alís, l'exministre Claude Benet i els exparlamentaris Jordi Font i Bibiana Rossa.

El president del partit ha explicat que dels 400 militants del partit han signat el manifest una norantena, però 'no es tractava d'aconseguir moltes firmes'. Ha indicat que 'ho hem fet en molt pocs dies', i que per això hi poden mancar algunes signatures destacades. Per aquest motiu no ha valorat el fet que no subscriguin el manifest tres consellers generals i membres de l'Executiva.

Per la seva banda, la consellera general Mariona González, una de les que no han volgut signar el manifest, ha argumentat que 'per donar suport al president del grup parlamentari no necessito firmar cap manifest perquè ho fem cada dia'. Ha indicat que no creu que ningú vulgui excloure Bartumeu del partit, i ha defensat que de cara al futur 'em manifestaré al congrés i a les primàries que és on s'ha de fer'. 

Altres membres destacats del partit, consultats per l'ANA, no s'han volgut manifestar a l'espera de tenir més coneixement del contingut del manifest.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT