PUBLICITAT

Vilasetrú és reelegit president de la FAR en ser l'únic candidat

  • Donarà continuïtat al seu projecte: unificar criteris esportius i de formació amb el VPC
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Vilasetrú, durant l'acte de presentació del seleccionador dels Isards Philippe Filiatre, l'agost passat Foto: ÀLEX LARA

Xavier Vilasetrú va ser reelegit ahir com a president de la Federació Andorrana de Rugbi (FAR) en ser l'únic candidat que ha presentat una llista. De fet la junta directiva que ell encapçalarà serà fins el 2016 la mateixa que fa dos anys i mig –quan va guanyar les eleccions al març del 2010, també sense oposició– amb alguna altra cara nova.

La línia a seguir a partir d'ara serà, obviament, continuista. El fet de que el VPC sigui el principal motor per nodrir la selecció dels Isards fa que Vilasetrú decideixi no tocar res del que va començar a treballar fa dos anys: unificar criteris esportius i de formació amb el club que presideix Thomas Ginesta. «Vull que les dues entitats tinguem la mateixa manera de fer les coses. Fins ara ha estat així i estem en la mateixa sintonia, però encara es pot fer més», va reconèixer. La intenció és, sobretot, definir un estil de joc únic començant per les categories més petites de la base del club i l'escola de rugbi de la FAR.

Aquesta és la idea que va defensar Vilasetrú quan va ser nomenat president al 2010 i la que vol mantenir ara, amb la diferència de què llavors la banqueta de la selecció estava vacant i va nomenar Michael Broad, que estava dirigint el VPC, i ara la banqueta dels Isards la ocupa Philippe Filiatre mentre que la del club està en mans de Dídac Martínez. Serà, per tant, més difícil unificar criteris.

REBAIXA DEL DEUTE / L'altre aspecte a destacar és el del deute. Quan ell va entrar a la FAR els números eren negatius tot i que quan la junta gestora que hi havia va tancar comptes una vegada expirat el 2009 hi havien pagaments que corresponien al 2010.

Ara la situació es torna a repetir. Continuen sense desaparèixer els números vermells tot i que «hem rebaixat la xifra [que no va voler dir]» i que hi ha pagaments «avançats».

L'únic que s'ha perdut, però, és la inscripció de la selecció de set en la FIRA-AER que la FAR argumenta com a conseqüència de la retallada en la subvenció de Govern. Fa dos anys Vilasetrú la va fer renàixer perque Jordi Cerqueda l'havia suprimit per no generar més dèficit.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT