PUBLICITAT

La Policia deté dos búlgars com als presumptes lladres de pisos

  • Van ser sorpresos pels inquilins quan intentaven robar a les Bons
L.F.M/J.R.B.
ENCAMP

Periodic
La zona de les Bons a la parròquia d'Encamp Foto: TONY LARA

La Policia va detenir ahir al matí dos homes de nacionalitat búlgara que podrien ser els presumptes lladres que fa dues setmanes haurien comés diversos robatoris a les parròquies d'Andorra la Vella i d'Escaldes-Engordany, dels quals va informar aquest rotatiu, i que ahir al matí van fer tres intents més de robatori en habitatges d'Encamp.

Els fets van tenir lloc a la zona de les Bons ahir al matí. La policia va rebre una alerta d'un veí dient que hi havia uns homes intentant accedir a l'habitatge; segons fonts policials, els individus haurien intentat forçar fins a tres domicilis pensant-se que estaven buits, però es van veure sorpresos pels inquilins, i llavors s'haurien fet passar per lampistes. Es van dirigir a la zona tres patrulles de Policia, després d'una «dura persecució», a un dels homes el van detenir pujant a les Bons. L'altre el van detenir quan corria baixant de la zona; aquest es va trobar el cotxe patrulla de front.

Segons va poder saber aquest rotatiu les dues persones detingudes són no residents, de nacionalitat búlgara i s'allotjaven en un hotel d'Escaldes. Les fonts policials van informar que els retrats robot dels testimonis coincideixen amb els dos homes detinguts. També van informar que no es descarten que en les properes hores es pugui detenir una tercera persona.

MODUS OPERANDI / Els quatre robatoris que es van produir a Andorra la Vella i a Escaldes-Engordany a finals de novembre van seguir sempre el mateix modus operandi: es van produir sempre pel matí, a plena llum del dia, forçant la porta d'entrada, i en tots els casos els objectes furtats van ser de poc valor. Els lladres buscaven joies o diners.

De moment, els quatre pisos que se sabia que havien estat objecte dels robatoris havien estat forçats sempre buits, aprofitant que no hi havia ningú a l'interior. Això feia sospitar als investigadors que els lladres vigilaven els domicilis, ja que els furts s'havien produït en intervals de temps molts curts sempre aprofitant que els propietaris sortien a fer algun encàrrec. Ara bé, ahir el modus operandi era el mateix però sembla ser que s'haurien vist sorpresos pels seus inquilins, per la qual cosa es van fer passar per lampistes. Els tres intents de robatori d'ahir es van produir per la zona de les Bons i de l'avinguda François Mitterrand.

La investigació encara està oberta, a l'espera de poder localitzar una tercera persona que també podria estar implicada en els fets.

CAP DE SETMANA / La Policia va detenir set persones durant el passat cap de setmana per diversos delictes. En concret, una de les detencions es va produïr per un presumpte delicte contra la salut pública, tres contra la seguretat col·lectiva i tres per altres delictes .

Les tres detencions relacionades amb la seguretat col·lectiva van ser per superar la taxa permesa d'alcoholèmia. Així, dissabte a la matinada es va detenir un andorrà de 19 anys amb una taxa d'1,28 g/l. L'endemà, diumenge a la matinada, es va detenir un andorrà de 21 anys amb una taxa d'1,21 g/l i un altre andorrà de 20 anys amb una taxa d'1,02 g/l.

La Policia també va informar que la matinada de dissabte es va detenir a Andorra la Vella un andorrà de 26 anys com a presumpte autor de resistència greu i injúries a funcionaris durant l'exercici de les seves funcions a més d'exhibicionisme i possessió d'haixix. També el dissabte es va detenir un andorrà de 19 anys a Escaldes-Engordany com a presumpte autor de resistència greu a funcionaris en exercici de les seves funcions, amenaces de mort i injúries a particulars. L'endemà, diumenge, també es va detenir a Encamp un resident portuguès de 36 anys com a presumpte autor de resistència greu, injúries i amenaces a funcionaris en exercici de les seves funcions.

Finalment, el dissabte es va detenir a Andorra la Vella un andorrà de 26 anys per possessió de cocaïna i marihuana.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT