PUBLICITAT

Dia Internacional de les muntanyes amb Moro

EL PERIÒDIC
ORDINO

La parròquia d'Ordino celebra avui el Dia Internacional de les Muntanyes amb l'alpinista italià Simone Moro i la projecció de la pel·lícula Everest 2012, la seva última proesa al cim més alt del món. La sessió amb entrada lliure, tindrà lloc avui a les 21h a l'Auditori Nacional i un cop acabada, els aficionats podran saludar el protagonista i endur-se un pòster signat. Gràcies a la col·laboració amb la CNAU (Comissió Nacional Andorrana per la Unesco) Simone Moro compartirà la seva experiència amb els alumnes de l'Escola andorrana de Secundària hores abans, en una xerrada que tindrà lloc al centre escolar a les 16h. L'alpinista difondrà entre els joves de la parròquia els valors positius de la muntanya i l'esport que han marcat la seva vida.

Durant aquests dies, el Comú d'Ordino distribuirà a les escoles i biblioteques del Principat el DVD El Pic d'Arcalís, la Muntanya Solar, de Bonaventura Adellach, realitzat per Mira Audiovisual que es va presentar als cinemes Illa Carlemany el passat 29 de novembre. El documental es troba a la venda a l'Oficina de Turisme i al Servei de Tràmits al preu de 10 euros.

Després de l'èxit de convocatòria amb la visita dels germans Pou, l'any passat, en què també es va comptar amb la col·laboració de la botiga Carving Esports s'espera el mateix èxit amb Moro per celebrar el Dia Internacional de les Muntanyes.

Els espectadors veuran a Everest 2012 com l'escalador persegueix l'encadenament de l'Everest amb el proper Lhotse (8.516). Famós pels ascensos a vuit mils en diverses ocasions, l'italià explicarà en aquesta ocasió com es va haver de fer enrere quan ja havia superat els 7.500 metres d'alçada. Els fans del cinema de muntanya tindran una nova sessió gratuïta a Ordino, el dissabte vinent. Es tracta d'una prèvia del cicle de cinema amb Dynafit Alpine Athlete Film Tour 2012, organitzada en col·laboració amb Viladomat Esports que inclou la projecció de tres curtmetratges: 2 milions de raons, Amistat temporal i Un Orient mitjà il·limitat. Cinc escaladors i aventurers expliquen les seves peripècies a l' Himàlaia, al Canadà i a Sudamèrica.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT