PUBLICITAT

Consolat portuguès obert

  • Gran afluència de residents lusitans el primer dia
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Uns manifestants es concentren al novembre de l'any passat en contra del tancament de l'ambaixada Foto: ÀLEX LARA

El consolat honorari de Portugal i el despatx consular de Portugal van obrir al matí les seves portes per atendre els residents lusitans que havien de realitzar tràmits després del tancament de l'ambaixada. Segons va explicar a l'ANA el cònsol honorari, Jose Manuel da Silva, durant aquesta primera jornada es va registrar una bona afluència i el funcionament d'aquesta setmana determinarà si caldrà fer reserva per realitzar els tràmits.

Des d'ahir els residents portuguesos ja poden fer tots els tràmits que feien a l'Ambaixada al nou consolat honorari de Portugal i al despatx consular portuguès al Principat d'Andorra. Tot i que encara estan en procés de formació, el cònsol honorari, Jose Manuel da Silva, va indicar que no es notarà el canvi. A més, va recordar que per primer cop a Andorra es podrà fer el carnet de ciutadà i no caldrà desplaçar-se a Portugal.

L'horari d'atenció al públic és de dilluns a dijous de 9 a 15 hores i els divendres de 9 a 14 hores. Donat que l'espai és més petit i només hi ha dos funcionaris, Da Silva va reconèixer que caldrà veure quina és l'afluència durant aquesta setmana per determinar si cal establir cita prèvia per realitzar els tràmits.

L'ambaixada i el consolat de Portugal van tancar les seves portes el gener a causa de les retallades pressupostàries del Govern lusità, i que malgrat que es va anunciar que el consolat honorari podria posar-se en funcionament al març, finalment la data es va retardar fins ahir per qüestions tècniques i legals. A més del cònsol honorari, l'oficina compta amb dos funcionaris que hi treballen per donar servei a la comunitat portuguesa. El tancament de l'ambaixada és temporal i tornarà a funcionar quan el context econòmic sigui més favorable.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT