PUBLICITAT

Embotellament a l'estiu

  • En els propers dies es completarà el 80% de la maquinària necessària a la planta envasadora
  • Donarà feina directa a deu treballadors i de manera indirecta a dotze persones més
JOSEP ROMERO
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La planta embotelladora d'Aigües d'Arinsal, a finals de març de l'any passat, després d'una nevada Foto: TONY LARA

Si no es produeixen imprevistos d'última hora, Aigües d'Arinsal començarà a embotellar aigua a finals de la primavera de l'any vinent amb una plantilla fixa d'entre 8 a 10 treballadors. En paral·lel la societat crearà de manera indirecta també entre 10 i 12 llocs de treball més. El procés de selecció de personal encara no té data prevista però si se sap que el farà una empresa especialitzada del país. Es prioritzaran les persones sense feina de la parròquia de La Massana, sempre i quan compleixin amb els requisits establerts per ocupar els llocs demanats. L'oferta comprèn, entre d'altres, la demanda d'especialistes en màquines de fer botelles o persones que tinguin nocions de mecànica o electricitat. L'arribada imminent d'una segona tongada de maquinària embotelladora suposarà un 80% del total previst. El 20% restant, compost bàsicament per compressors, equips de fred i marcadors de lots, es completarà abans de final de mes.

Al gener es procedirà a la instal·lació de tota la maquinària i al condicionament de la zona d'envasat. Les màquines de segona mà procedeixen de les aigües de Monte Sant Savino, localitat a 60 quilòmetres de Florència (Itàlia) i van ser adquirides a través de l'empresari català, Miquel Pagès, especialitzat en la venda d'aquest tipus de maquinària de segona mà.

OBRA CIVIL / Malgrat que l'obra civil porta un mes i mig de retard respecte al previst, el conseller delegat d'Aigües d'Arinsal, Andreu Vilarrubla va explicar que esperen poder acabar-la abans que acabi l'any. Aquestes obres consisteixen sobretot en arreglar la teulada, la vorera de la planta, el moll de càrrega, posar tanques protectores pels camions, instal·lar la calefacció i l'electricitat de l'enllumenat, i arrebossar les parets. El cost total de l'obra civil està al voltant dels 800.000 euros, una xifra que cal sumar al milió d'euros invertit en maquinària. L'arribada de la Llei d'inversions estrangeres no preocupa en excés als responsables d'Aigües d'Arinsal que consideren que només estudiarien una possible entrada de capital exterior en el cas «d'una oferta supermil·lionària» Els tràmits tant administratius com sanitaris segueixen el seu curs amb «les màximes facilitats per part de les administracions implicades», va afegir Vilarrubla.

MERCAT I DISTRIBUCIÓ / El mercat andorrà serà prioritari per a Aigües d'Arinsal , «per la seva qualitat i proximitat» però també ho serà l'entorn geogràfic més pròxim com ara el sud de França i el nord de Catalunya, en una primera etapa. A més no es descarta arribar fins a Portugal i a Aràbia Saudita, entre d'altres països. Pel que fa a la distribució, es plantegen arribar a acords concrets amb cadenes d'alimentació franceses, espanyoles i catalanes i alhora amb el sector d'hoteleria i petits comerços d'alimentació en general.

La societat Aigües d'Arinsal té previst fer una campanya informativa i publicitària a partir de la propera primavera tant a nivell de mercat andorrà com de mercat exterior per donar a conèixer la reobertura de la planta envasadora que, sinó hi ha imprevistos, pot estar a ple rendiment a l'estiu vinent. La previsió és, donat la qualitat excepcional de l'aigua de la deu d'Arinsal, que es pugui assolir uns bons nivells de venda. Vilarrubla confia en la nova etapa.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT