PUBLICITAT

Les estacions omplen i els hotels també

EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Les cues de sortida ahir Foto: ÀLEX LARA

Les estacions d'esquí van rebre 60.000 esquiadors durant el pont de la Puríssima que aquest any va arrencar amb molta més força que l'any passat. Grandvalira va xifrar en 40.000 els esquiadors que van passar pel domini que va poder oferir 170 quilòmetres esquiables i el 95% de pistes obertes. Divendres va ser el dia de més afluència mentre que el mal temps del dissabte al matí va fer que el nombre d'esquiadors fos més reduït. La directora de l'estació de Grandvalira, Núria Tarré,va manifestar que «el fet d'haver tingut una bona arrencada del pont no només és una bona senyal pel negoci d'aquests dies sinó també de cara a animar les reserves de Nadal i de cap d'any, que encarem amb il·lusió sempre i quan el temps ens respecti com ens ha respectat fins ara».

A Vallnord el nombre d'esquiadors que van aprofitar aquests dies per inaugurar la temporada d'esquí també va ser important. L'estació calcula que 20.000 esquiadors van passar pel domini que va obrir el 80% de les instal·lacions als tres sectors excepte el dissabte, quan el mal temps va obligar a tancar algunes pistes i accessos. Segons va informar en un comunicat l'estació, aquestes complicacions es van traduir en un descens d'esquiadors mentre que el divendres va ser el dia de més afluència. Els gruixos de neu pols arribaven fins a 120 centímetres a les cotes més elevades de la cara nord. El domini també va informar que la majoria de clients eren espanyols, de Catalunya, Madrid i País Valencià entre d'altres. Les famílies també van ser les grans protagonistes del pont, ja que Vallnord considera que aquest tipus de turisme és el seu primer client. Per això, també va reforçar l'aposta per oferir més activitats i més serveis a les famílies.

Ocupació hotelera / L'ocupació hotelera pel pont de la Puríssima se situa entre el 80% i el 82% de mitjana, segons va afirmar ahir Òscar Julián, director de la Unió Hotelera d'Andorra (UHA), que va considerar que tot i que encara les dades no eren definitives avancen un pont « positiu per al sector turístic del país». Julián va afegir que «la temporada d'hivern comença amb optimisme».

A l'espera de recollir les informacions de tots els associats, Julián va argumentar que «la temporada ha arrencat millor que la de l'any passat perquè l'afluència ha estat més important i els hotelers tenen aquesta percepció».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT