PUBLICITAT

La Seu aprova una moció a favor del model educatiu català

  • CIU, PSC-Progrés, ERC i ICV consensuen un text que reclama blindar la immersió lingüística
EL PERIÒDIC
LA SEU D?URGELL

Periodic
Albert Batalla, en el ple en què va jurar com a alcalde de la Seu, el juny del 2011 Foto: TONY LARA

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell aprovarà al plenari d'avui una moció de suport al model educatiu català. El text té garantit el suport dels grups que sumen 16 dels 17 regidors del consistori: CiU, PSC-Progrés, ERC i ICV. La moció arriba arran de les sentències emeses pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) el desembre passat, que qüestiona la immersió lingüística, i la posterior interlocutòria. El consistori demana de manera majoritària la retirada immediata de l'esborrany de la Llei orgànica de millora de la qualitat educativa (LOCME) presentada pel ministre d'Educació, José Ignacio Wert.

En el segon punt de la proposta, els regidors i regidores dels grups municipals també acorden refermar el seu compromís amb el model català d'immersió lingüística, que «no només no pot aturar-se, sinó que cal que segueixi avançant, tenint en compte els reptes plantejats per la societat del segle XXI, amb un alumnat que compta amb més de 100 llengües d'origen». En el text també es remarca que «el model d'immersió lingüística a l'escola catalana és una història d'èxit de més de 30 anys, que ha garantit i promogut un model de societat cohesionat i d'igualtat d'oportunitats». El sistema català, hi afegeixen, «ha obtingut sempre el consens de tota la comunitat educativa i, sobretot, la complicitat i l'esforç de famílies no catalanoparlants i el professorat, que han posat en tot moment el benefici de l'infant per sobre de tot».

El model d'immersió ha estat premiat i posat d'exemple en nombroses ocasions internacionalment pel High Level Group on Multilinguism de la Unió Europea. En aquest sentit, en el tercer punt de la moció es vol fer un reconeixement i agraïment a la tasca col·lectiva que ha fet possible aquest model, des dels estudis de Galí al 1923, passant pel lideratge de Pi-Sunyer com a Conseller de la Generalitat restaurada l'any 1978 i tots els governs que mai han dubtat a desenvolupar les tesis dels experts en aquesta qüestió.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT