Lusitans i Sant Julià mantenen el seu duel particular a la Lliga

• El derbi entre el Pidasa i la UE Santa Coloma acaba en empat 1-1, resultat que perjudica als dos
SANT JULIÀ DE LÒRIA / ALÀS

Un instant del duel colomenc d'ahir al migdia, al camp d'Aixovall Foto: SÍLVIA CASALS / FAF

Jornada rodona ahir per al Lusitans i el Sant Julià a la Primera Divisió del futbol nacional, perquè si bé els dos equips van assolir el triomf en el seus respectius partits de la 10a jornada, els dos rivals directes, Pidasa Santa Coloma i UE Santa Coloma, que s'enfrontaven al migdia a Aixovall, va acabar en taules, el que perjudica als dos equips colomencs i dóna una mica més de marge als dos colíders.

A Alàs, el Lusitans no va tenir excessius problemes per desfer-se de l'Engordany. Els homes entrenats per Salva Estruch van marcar als dos minuts de joc (Nunes), i Mengual va marcar en pròpia porta en el minut 16 per posar el 2-0. Nunes va fer el 3-0 abans del descans, i ja en la segona meitat els gols de Santos i Bruninho mostraven un 5-0 demolidor. En el 86, Cortés va marcar el gol de l'honor per a l'Engordany, però Lusitans va tancar el duel en el 91 amb la segona diana de Bruninho (6-1).

A la mateixa hora, però a Aixovall, el duel colomenc deixava un empat 1-1 que no beneficiava ningú. Alejandro Romero va avançar el Pidasa en el minut 26, però en el 47, un penal transformat per Xavi Andorrà va establir l'empat que ja no es mouria fins el xiulit final.

Així, la victòria del Sant Julià, 1-4 al Principat, permetia els lauredians mantenir el ritme del Lusitans amb 25 punts a la classificació. Girau en el primer minut va avançar el Sant Julià, i ell mateix va augmentar el compte en el 12 amb el 0-2. Als vint minuts, els lauredians ja vencien 0-3 (Peppe), mentre que Àlex Izquierdo reduïa distàncies amb l'1-3 en el 24. Abans del descans va arribar l'última diana del partit, obra de Varela en el 34 que deixava l'1-4.

Per últim, el FC Encamp va sumar la seva segona victòria de la temporada en derrotar el Burger King Inter Escaldes per 1-2. Els escaldencs, que es van avançar en el minut 7 (Marinho), van acabar perdent amb dianes de Carvalho (17) i Montobbio (51) i segueixen cuers.

La taula de golejadors segueix encapçalada per Bruninho (Lusitans), amb 11 gols, mentre que Girau (Sant Julià) és segon amb 7.