El VPC tanca 2012 amb victòria a casa contra el cuer per 25-14

• Els andorrans manen d'inici en el marcador i no tornen a jugar fins el 6 de gener
ESCALDES-ENGORDANY

El VPC Andorra va assolir ahir una nova victòria, la quarta de la temporada, en un duel que tancava la primera volta de la competició lliguera en la Promoció Honor francesa. El rival que visitava el Camp del Consell era el Foix, cuer de la lliga, i amb aquesta etiqueta havia de marxar del Principat. Així, el conjunt que dirigeix Didac Martínez es va imposar per 25-14, tot i que en la part final els francesos es van acostar en el marcador.

El duel va començar amb els intents del VPC per tenir el control. Fins el minut 22, això no es va reflectir en el marcador. Va ser gràcies a un assaig col·lectiu amb transformació, que va pujar el 7-0.

Poc més de cinc minuts després, va arribar la segona marca andorrana, en aquest cas sense transformació. Això feia augmentar l'avantatge dels locals a un 12-0 que fins i tot va anar més enllà en el minut 32 quan Jordan es va marcar un assaig de 60 metres que, ara sí, va ser transformat en el 19-0. Una penalitat andorrana feia pujar més el marcador, però el Foix, que ho volia intentar amb les armes que disposava en un camp irregular ,va retallar una mica amb el 22-7. A partir d'aquí, el 22-14 amb què els francesos van mostrar la poteta no va fer perillar massa el marcador, perquè la resposta del VPC va arribar amb una penalitat que deixava el 25-14 final en el Camp del Consell. El pròxim partit dels andorrans serà el 6 de gener, a casa novament, contra el Seilh Fenouillet.