Guilad Dodo sorprèn amb un segon lloc a la Nocturna del Pas

PAS DE LA CASA

El moment del tret de sortida en la Cronoescalada nocturna del Pas de la Casa de l'any passat Foto: TONY LARA

La Copa d'Andorra va donar el tret de sortida a l'edició 2012-2013 el passat dissabte amb la Cronoescalada nocturna del Pas de la Casa i Guilad Dodo es va erigir com el protagonista inesperat aconseguint un més que meritori segon lloc. Només la jove promesa catalana Nil Cardona, va poder amb ell per tan sols 14 segons de diferència. Va completar el podi en la categoria masculina un altre català, Genís Zapater, seguit de ben a prop per Ludovic Albós, que es va quedar a tretze segons de la tercera plaça.

La categoria femenina va viure el retorn a la competició de la veterana Sophie Dusautoir. L'ex corredora de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) va reaparèixer dos anys després de la millor manera, ja que va ser la guanyadora amb 48 segons de marge respecte de la catalana Alba Xandri i de 4min 54s sobre la resident Maria Fargues.

Quant a les categories joves la participació va ser més discreta i en la categoria cadet la catalana Erola Bisquert va ser l'única participant en fèmines i el jove Oriol Bertran (FAM) va ser el primer dels quatre participants en nois.

La categoria júnior va tenir en competició a Inka Bellés i Laia Coma (FAM), primera i tercera respectivament amb la catalana Txell Figueres entremig i en nois es va imposar el germà petit de Nil Cardona, Oriol, en una cursa amb cinc corredors en la qual el tercer va ser Oriol Planella.

La temperatura va ser, com cada any, un dels hàndicaps de la nocturna del Pas i va oscil·lar entre els -6 i els -8 graus. La neu no va aparèixer tot i que durant el dia les previsions deien que sí, per això molts catalans preinscrits a la prova, que era puntuable per a la Copa FEEC, van decidir no presentar-se. Dels més de 100 participants que s'esperaven van acabar competint 62.