Marín comença fort

• L'andorrà debuta a la seva primera Copa del Món de la temporada amb l'11a posició i 240 punts
MONTAFÓN

Lluís Marín, ahir durant la cursa dels vuitens de final, perseguit per l'italià Tommaso Leoni Foto: FIS / OLIVER KRAUS

La temporada va començar ahir per a Lluís Marín i ho va fer amb bones sensacions. Si bé el dia anterior durant els entrenaments el seu entrenador, Pere Goicoechea, no estava del tot satisfet del que havia vist, ahir la cosa va canviar i Marín, en un matí encertat i una tarda molt compromesa, va salvar una jornada de la Copa del Món amb l'11a posició final a Montafon, Àustria. Amb aquest resultat, el rider andorrà demostra que és un dels millors del món, i comença el camí per a consolidar-se entre els Top 15, que ve a ser l'objectiu primer de la Federació Andorrana d'Esquí (FAE) pel que fa al seu surfista de neu.

Lluís Marín va iniciar ahir la Copa del Món de boardercross amb una 11a posició a Montafon (Àustria) que el confirma entre els millors del circuit. L'andorrà, que no havia tingut bones sensacions en els entrenaments previs, ahir sí que va aconseguir en la sessió matinal entrar en les finals i complir el primer objectiu, arrodonit a la tarda amb l'11a plaça i els 240 punts que suma per a la classificació.

Al matí en les classificatòries es va situar entre els 32 millors amb dret per disputar les finals, i ho va fer lluitant molt en un circuit ple de dificultats perquè no permetia agafar massa velocitat. Ja en vuitens de final va fer una molt bona carrera, i en quarts de final va patir un contacte que el va deixar sense opcions de tornar a agafar els altres dos rivals de la mànega. Amb tot, l'andorrà es va classificar 11è en una cursa que deixava un bon sabor de boca tant en el corredor com en el cos tècnic i en la Federació.

El director tècnic de la FAE, Carles Visa, valorava així aquest resultat: «És per estar contents perquè aquest resultat entra dins de l'objectiu de la temporada», que és el Top15. «El més important és que crec que Lluís ja ha vist que pot estar dins, i penso que és una bona manera de treure's pressió de sobre».

Amb aquest resultat, el rider andorrà demostra que el seu potencial no és cosa d'un dia, sinó que és un dels homes a tenir en compte en el circuit mundial. Ell sap que la regularitat és el premi que rebrà quan acabi la temporada, i aquesta 11a posició és un primer pas en el seu camí a consolidar, i qui sap si millorar, el que va aconseguir l'any passat. Marín serà avui a la prova per equips però sense puntuar, previsiblement d'obridor de pista.

La pròxima cita de la Copa del Món per a Marín serà Telluride (Estats Units), amb les qualificacions el dimecres 12 de desembre i les finals el divendres 14.