PUBLICITAT

Gutiérrez paga la falta de velocitat sent 34a a la supercombinada

  • A Geilo, la jove Sara Raméntol baixa punts FIS en gegant per segon dia consecutiu
EL PERIÒDIC
SAINT MORITZ / GEILO

Periodic
La guanyadora de la supercombinada d'ahir a Saint Moritz, Tina Maze, entre les austríaques Hosp i Zettel Foto: REUTERS / Michael Buholzer

Ha estat entrenant fonamentalment mirant l'eslàlom per a aquesta temporada, i ahir Mireia Gutiérrez ho va pagar en la prova de velocitat. El supergegant previ a la supercombinada la va condemnar en la Copa del Món. A Saint Moritz (Suïssa), Gutiérrez va acabar lluny en la classificació de la supercombinada, en acabar 34a, mentre que al supergegant va ser 35a. A Geilo, entre els joves va destacar ahir Sara Raméntol, que per segon dia consecutiu va assolir una nova rebaixa de punts en un gegant.

En el supergegant de la Copa del Món de Saint Moritz, Gutiérrez va finalitzar a més de sis segons del millor temps. En va fer 1min 25,21s, quan Tina Maze (Eslovènia) va marcar 1min 19.06s. En la prova d'eslàlom que donava la classificació per a la supercombinada, l'andorrana va milorar, però va pagar el pes del supergegant per finalitzar 34a amb un temps total de 2min 10,68s, quan Maze n'havia sumat 2min 01,76s. El parcial d'eslàlom de Gutiérrez va ser de 45,47s, el 27è millor temps.

Segons Carles Visa, que acompanya l'andorrana a Saint Moritz, «no són bons els resultats perquè sabem que està amb temps de ser més al davant». «Sobren entre dos i tres segons en el supergegant, no per fer un temps per estar amb les millors, però sí per no acabar última i sobretot per avançar a corredores respecte a les que és molt més ràpida». Visa assumeix que, tot i que no hi havia bona visibilitat, «crec que el principal problema pot ser que no ha fet massa velocitat aquest any». Això ho va pagar ahir.

En tot cas, Visa va voler «valorar molt» que l'andorrana «ha estat sòlida en l'eslàlom i ha volgut acabar la prova buscant fer un bon crono. Ha d'agafar aquesta solidesa i això crec que s'ha de tenir en compte perquè diu molt de l'esforç que fa ella».

Gutiérrez competirà demà en la prova de gegant de la Copa del Món, a la mateixa estació suïssa.

RAMÉNTOL TORNA A BAIXAR PUNTS / Sara Raméntol va tornar a rebaixar els seus punts FIS al gegant de Geilo (Noruega) disputat ahir, amb 50,93 punts gràcies a la seva 11a posició. Així mateix, Carmina Pallàs va ser 35a amb 84,82 punts FIS.

Raméntol va aturar el crono en 59min 53s en la primera mànega, i 54min 63s en la segona, per fer 1min 54,16s, mentre que la millor va ser la sueca Charlotta Saefvenberg (1min 50,82s i 24,11 punts FIS). El resultat de Raméntol és el millor de les esquiadores de la seva edat (any 96).

Per altra part, l'equip masculí va tenir una actuació discreta. La primera mànega del gegant masculí no va ser bona, tot i que hi va haver reacció en la segona. Al final les posicions van estar, però, allunyades. Jan Missé, 67è amb 63,36 punts FIS; Robert Solsona, 72è amb 69,13 punts FIS; i Xavi Salvadores, 83è amb 84,92 punts FIS. Gabi Barios va quedar eliminat en la segona mànega, i Matias Vargas en la primera.

Per altra part, ahir la FAE va informar que l'equip sènior masculí no disputarà l'eslàlom i el gegant que estaven previstos avui i demà a Val Thorens. La pròxima cursa de l'equip, format per Nil Ruiz, Roger Vidosa i Àxel Esteve, serà a Flims (Suïssa) amb dos gegants el 13 i 14. Joan Verdú no correrà per problemes al tendó del taló d'Aquiles.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT