PUBLICITAT

Montañez està preparat per ser un més contra el Knet

  • El River rep demà al matí l'equip més anotador de la categoria que arriba en ratxa
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Pablo Sánchez, amb molèsties a l'esquena però convocat, entra a cistella en un partit d'aquest curs Foto: ÀLEX LARA

Preparat per disputar una altra final. La desena. El sorprenent i intractable River rep demà en un horari poc habitual el Knet de Logronyo, al Poliesportiu a les onze del matí. Serà un partit amb un atractiu clar: el debut de Román Montañez, el relleu d'Schreiner mentre l'austríac es recupera – en té per a un mes– del trencament fibrilar.

L'ex de l'Assignia Manresa, amb una completíssima experiència a l'ACB però que porta sis mesos sense competir, està a punt per ser un més, tal i com va assenyalar ahir Joan Peñarroya: «És un jugador experimentat i molt intel·ligent a la pista. Ha encaixat bé al grup però no ve a resoldre res, sinó a ajudar al grup».

El treball d'aquesta setmana en els entrenaments es va enfocar en repassar els conceptes de l'estil del River per ajudar a l'adaptació de Montañez, a més de preparar el partit contra l'equip que més punts ha anotat en el que va de lliga (771) tot i que com va detallar Peñarroya «nosaltres pensem més en nosaltres que en el rival». No hi ha dubte del potencial ofensiu del rival: «És l'estil ‘Jesús Sala'. Un joc alegre, transicions ràpides i un gran poder d'anotació», va definir el tècnic tricolor sobre el seu homòleg. Per la manera de jugar dels dos equips es preveu , per tant, un partit elèctric, a un ritme altíssim i amb un tempteig alt. Una cosa té el River que permet que tingui cert avantatge: a banda de jugar a casa és més camaleònic. S'adapta a qualsevol circumstància. Ho demostren les trajectòries dels dos equips.

El River ha guanyat nombrosos partits en la recta final. Al Knet li ha passat tot el contrari. Arriba de guanyar dos partits seguits a casa i a domicili ha perdut tres dels quatre duels que ha jugat, però un d'ells va ser després de tres pròrrogues i l'altre amb un triple encaixat en l'últim segon, a Càceres.

EQUIPS ANTAGÒNICS / Són, per tant, dos equips antagònics. Els tricolors s'estan manegant de la millor manera en els moments decisius i els de Logronyo punxen quan arriba l'hora de la veritat.

Això pot canviar en qualsevol moment perquè el Knet no deixa de ser un equip que «juga com un bloc però que té individualitats de pes». A la pintura hi ha Mesa, un dels millors pivots de la categoria. En el tir exterior destaca Galarreta, el millor anotador de la categoria (17,2 punts per partit) i en la direcció Uriz, segon millor assistent.

 

PRÈVIES. CAP DE SETMANA ESPORTIU

La Lliga Nacional presenta una jornada d'emocions en la qual destaca el derbi colomenc. La UE arriba a l'enfrontament contra el seu veí territorial amenaçat per despenjar-se del tot de la lluita pel títol. A cinc punts de Lusitans i Sant Julià i a tres de Pidasa, l'equip de Lluís Miquel Aloy no es pot permetre un altre resultat que la victòria si vol mantenir-se en la lluita per aixecar el que seria el seu primer títol. Tots dos arriben d'empatar: la UE va reforçar la moral amb un 2-2 contra Lusitans i el Pidasa va patinar davant el ja no tan sorprenent Principat. El partit es jugarà a les 12.00 hores a Aixovall, a la mateixa hora que el defensor del títol Lusitans es medeix a l'Engordany en un partit en el qual no hauria de tenir problemes per sumar els tres punts.

Més complicat ho té el Sant Julià, que posarà punt i final a la jornada amb el partit de les 18.00 hores a Aixovall davant el Principat de Raúl Cañete, que està sent jutge de la part alta amb les taules davant els dos clubs colomencs. A les 16.00 duel de la part baixa entre Burger King Inter d'Escaldes i Encamp.

CV Andorra i Illa Grau són dos clons. Tots dos equips sumen dues victòries, guanyades contra Saragossa i Vigo amb la diferència que els de Castelló van treure un set davant Terol i Eivissa que no han afectat en la classificació. Tots dos tenen cinc punts i el que guanyi donarà un petit salt per ubicar-se a mitja la taula. De la banda tricolor Lluís Hillaire va confirmar la baixa «gairebé segura» de Peña però sí podrà disposar dels tocats Borrego, José Garcia i Tey. Amb tanta igualtat el duel, a les 18.30 hores al Poliesportiu, promet batalla.

Les nevades que han caigut al llarg d'aquesta setmana han deixat el Camp del Consell cobert de blanc i el VPC gairebé no ha pogut entrenar en el terreny de joc en el qual demà rebrà al cuer Foix (15.30 hores). Si no torna a aparèixer la neu no hi haurà problema per recuperar el verd del terreny de joc per a un partit en el qual Dídac Martínez recupera Taurinyà, Pons, Roger Fité i Kim Jordan.

La Cronoescalada Nocturna del Pas de la Casa donarà demà a partir de les 17.30 hores el tret de sortida a les competicions d'esquí de muntanya en una carrera que obre el calendari de la Copa d'Andorra 2012, a més de ser puntuable per a la Copa Catalana. Segons les previsions de l'organització s'hi donaran cita més d'un centenar de corredors, entre els quals s'espera que competeixin tots els integrants de la FAM.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT