PUBLICITAT

La UHA preveu una ocupació del 85% per al pont estrella

  • Sant Julià i el nucli urbà central són els més sol·licitats pels turistes
GLÒRIA GURDÓ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una noia camina sota la nevada que va caure amb persistència, ahir. Foto: ÀLEX LARA

Les previsions de la Unió Hotelera d'Andorra (UHA) per aquest pont de la Puríssima, que obre oficialment la temporada d'esquí i d'hivern, són que l'ocupació arribarà al 85% de mitjana, segons va informar ahir el director de la patronal hotelera, Òscar Julián. Les reserves confirmades fins ahir superaven el 72% per a la qual cosa Julián no va dubtar en afirmar que «facilment assolirem una ocupació mitjana del 85% perquè a aquestes primeres reserves encara se n'hi sumaran moltes més a última hora, com ja és habitual».

Per parròquies l'ocupació es concentra a les parròquies centrals i a Sant Julià de Lòria, que amb una previsió d'ocupació mitjana de més del 92% per a tot el pont, omple al 100% divendres que ve. Escaldes-Engordany segueix amb una ocupació mitjana pràcticament igual, del 92%. La capital arriba en tercer lloc amb una ocupació mitjana del 86%. Julián va afegir que «si les condicions climatològiques ens acompanyen i la gent no s'espanta amb l'anunci de mal temps, el pont s'anuncia molt bo». En quant a preus el director de la UHA va explicar que «de moment es mantenen, des de la taula de treball intentem buscar mecanismes perquè els preus siguin equiparables i comunicar entre els adherits per no abaixar-los indiscriminadament quan no hi ha demanda, no cal abaixar els preus sota mínims, perquè tampoc es vens».

Bones expectatives a pistes / La previsió de l'estat de la neu a totes les estacions és excel·lent i també augura un bon pont. GrandValira obrirà el 70% de pistes i Vallnord el 78%. La qualitat de la neu serà òptima a tots dos dominis –neu pols– amb pistes obertes a tots els sectors, segons informa Ski Andorra. A GrandValira els remuntadors estan oberts al 90% i la neu acumulada al sector de Pas de la Casa-Grau Roig, és de 35 centímetres a la cota més baixa i de 50 a la més alta. Al sector de Soldeu-El Tarter, els gruixos van de 30 a 80 centímetres.

Vallnord registra la més forta innivació, sobretot a la cara nord d'Andorra, a l'estació d'Ordino-Arcalís on la neu assoleix gruixos de 110 centímetres a les cotes més altes i de 50 a les més baixes. Igualment importants, encara que més modestos són els gruixos acumulats al sector d'Arinsal, entre 60 i 40 centímetres i de Pal entre 50 i 40 centímetres més de neu pols.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT