PUBLICITAT

Rivals temibles en l'Europeu per a la sub-19 de Teba

  • La vigent campiona Anglaterra, la campiona del Món sub-17 Suïssa i Eslovènia, rivals en la fase 2013-2014
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El sorteig dels tretze grups de l'Europeu sub-19 realitzat ahir a Nió. Foto: UEFA.COM

«És el pitjor sorteig que ens podia tocar». Declaracions de Sergi Teba, seleccionador sub-19 de la tricolor, moments després del sorteig del Campionat d'Europa sub-19 2013-2014 que es va celebrar ahir a Nió. La sort va donar l'esquena a Andorra, que va quedar emparellada amb Anglaterra, Suïssa i Eslovènia com a país amfitrió en el grup 9 d'una primera fase classificatòria que es disputarà del 10 al 15 d'octubre de l'any que ve. Hi ha molts mesos per endavant però la realitat és aquesta: han tocat dos peixos grossos.

Anglaterra ho és per història, trajectòria i perquè és la vigent campiona de la categoria. Tom Thorpe, capità dels pross que va rebre el premi al joc net pel comportament del seu equip, va ser part activa en un sorteig comandat pel president del Comitè de Futbol Juvenil i amateur Jim Boyce.

Les mans de Thorpe van agafar la bola tricolor i també la de Suïssa, un país que està meravellant en les categories inferiors. Gran part de la fornada dels sub-17 que es van proclamar campions del Món donen el salt en complir la majoria d'edat i d'aquí a onze mesos formaran un bloc, a gust de TEba, «temible». «És el tapat. Una selecció de primer nivell que estava en un bombo que no correspon al seu potencial».

Eslovènia serà la gran incògnita. «No sabem res», va dir el seleccionador, poc preocupat d'això perquè té prou temps per estudiar al combinat amfitrió. Teba, no obstant, va preferir capgirar la situació i buscar la part positiva al malèfic sorteig: «Jugarem amb dues seleccions de futur i això és un luxe».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT