PUBLICITAT

Es desactiva la fase groga però es manté l'obligació de circular amb equipaments a les parròquies altes

  • Com a conseqüència de la millora del temps, els equipaments especials només són necessaris a la CG2 a partir de Canillo, i a la CG3 i CG4 a partir de la Massana, i s'ha deixat sense efecte la restricció de la velocitat a 60 km/h i la recomanació als camions de no circular si no és estrictament necessari
05122012_neucanillo2
Un cartell anuncia que la fase groga de nevades està activa, aquest dimecres al matí a Canillo. Foto: ANA/ Marta Tort
El Servei Nacional del Trànsit ha desactivat sobre les 13.30 hores la fase groga d'alerta per l'estat de les carreters a causa de la intensa nevada que ha caigut durant la matinada i el matí d'aquest dimecres. Com a conseqüència de la millora del temps, els equipaments especials només són necessaris a la CG2 a partir de Canillo, i a la CG3 i CG4 a partir de la Massana, i s'ha deixat sense efecte la restricció de la velocitat a 60 km/h i la recomanació als camions de no circular si no és estrictament necessari. En canvi, es manté la restricció d'accedir a França pels vehicles de més de 19 tones, i les previsions indiquen que la nevada es podria reactivar aquest dimecres a la tarda.
Des del COEX han informat a l'ANA que a causa de la important nevada, tots els efectius i totes les màquines llevaneu estan treballant al 100% per poder mantenir les carreteres practicables. A més, es compta amb el suport de l'equip de conservació, i la flota de llevaneus treballa en plena coordinació amb els responsables de treta de neu dels comuns.

D'altra banda, Grandvalira ha informat que la nevada ha deixat de moment 40 centímetres de neu nova al Pas de la Casa i 20 al Tarter, fet que ha permès augmentar els gruixos generals de l'estació, que aquest dimarts es trobaven entre els 30 i els 80 centímetres, fins als 60-100 centímetres. 

Pel que fa a Vallnord, l'estació ha informat que han caigut uns 30 centímetres a Pal i Arinsal, i uns 40 centímetres a Arcalís, però que si les nevades es reactiven es podria arribar a assolir fins als 60-70 centímetres de neu nova. 

D'altra banda, des del Comú de la Massana s'ha demanat la col·laboració de la ciutadania per la neteja de les voravies. Així, es recorda que segons l’Ordinació de Via Pública, els propietaris d’edificis, solars i comerços, les comunitats de veïns i els contractistes d’obres són responsables de la neteja de la neu acumulada a les voravies.

L’obligació inclou la treta de neu o glaç de la voravia del davant de la façana per garantir la circulació dels vianants amb la màxima seguretat. La neu s’ha d’amuntegar al costat de la vorera, deixant un espai de pas però sense llençar-la a la calçada, de manera que quedi lliure l’accés a l’embornal de les aigües pluvials.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT