PUBLICITAT

La Policia investiga un robatori en una joieria per un valor de 250.000 €

  • Els implicats abans van incendiar presumptament tres cotxes al Pas
  • Els autors van fugir en sentir l'alarma de l'establiment, ubicat a l'avinguda d'Encamp
EL PERIÒDIC
ENCAMP

Periodic
L'aparador de l'establiment afectat, al Pas de la Casa. Foto: ANA / MARTA TORT

La Policia investiga un robatori que va passar la matinada de dissabte passat al Pas de la Casa, en què uns presumptes delinqüents van furtar en un establiment cèntric joies per un valor de 250.000 euros. La RTVA va informar ahir d'aquest succés, que de moment no ha tingut cap detenció perquè els autors del furt van poder fugir en sentir l'alarma de la joieria.

Segons va declarar a l'ANA el responsable de la joieria Richard, Chandar Gurmukhani, els lladres van forçar la persiana i la porta de la joieria, situada a l'avinguda d'Encamp. Tot sembla indicar que els autors del robatori van incendiar prèviament tres vehicles a la part alta de la població, al carrer de la Solana, i van cometre el robatori mentre els cossos de seguretat atenien el foc. El cos de Policia va confirmar que el foc va calcinar completament tres vehicles i en va malmetre parcialment dos més, i que s'està investigant la relació entre els dos delictes, que es van cometre en un interval molt curt de temps. El mateix cònsol d'Encamp, Miquel Alís, que es va desplaçar a la zona, va relacionar aquests dos fets argumentant-ho amb el comú modus operandi dels delinqüents. Alís va declarar a aquest rotatiu que es tracta "de gent que ho tenia tot preparat per distreure les forces de seguretat".

Gurmukhani va explicar a l'ANA que els lladres devien ser un grup de set o vuit persones, tenint en compte la rapidesa de l'actuació i el volum de joies que es van endur, entre anells, collarets, brillants, etc. Els autors del furt van trencar la persiana, posteriorment la porta de la joieria (que és antibales) i gairebé tots els aparadors que contenien joies. Al lloc dels fets es van trobar diversos martells i barres de ferro que suposadament haurien utilitzat per forçar l'establiment.

El responsable de l'establiment afectat creu que els lladres devien pertànyer a alguna banda estrangera i que van fugir immediatament cap a territori francès. Malgrat que va saltar l'alarma de l'establiment i que ell viu molt a prop de la joieria, no va poder fer res per impedir el robatori.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT