PUBLICITAT

Progrés rebutja frontalment el tancament parcial del Parador

  • La mesura preveu clausurar durant cinc mesos l'establiment
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Periodic
El Parador Nacional de la Seu d'Urgell Foto: EL PERIÒDIC

El grup municipal a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, el PSC-Progrés, presentarà una proposta de plenari del proper dilluns per manifestar el total desacord amb el tancament temporal del Parador de La Seu.

A més, es demanarà al Ministeri d'Economia la paralització d'aquest Pla, en cas de confirmar-se la seva existència. La proposta de Progrés també recull la necessitat de contactar amb la direcció de Paradores per tal d'exposar la necessitat de la continuïtat normal de l'activitat del Parador de La Seu al llarg dels 12 mesos de l'any i buscar formules de col·laboració per potenciar el turisme a la nostra ciutat.

El PSC-Progrés de la Seu fa aquest comunicat després de la notícia apareguda en diversos mitjans de comunicació on s'informa que el Ministeri d'Economia estudia la possibilitat de tancar durant els mesos de temporada baixa diversos Paradors de Turisme, entre altres el de la ciutat de la Seu. Progrés afirma que en zones de muntanya el turisme és una de les poques fonts per a la generació de riquesa en el territori. I, sobretot en els moments tan difícils que estem vivint. «Això seria un greu perjudici, no només per a les famílies dels treballadors afectats, sinó pel conjunt de la nostra ciutat», afirma en un comunicat.

El portaveu del PSC-Progrés, Òscar Ordeig, opina que «el que cal fer en situacions de dificultat econòmica com la que estem vivint és precisament tot el contrari al tancament». Afegeix que «cal potenciar el sectors turístics» amb paquets adequats a la demanada i la col·laboració de totes les institucions del territori per mantenir l'activitat en un dels sectors clau per a la economia local.

ERO / La direcció de Paradors de Turisme va sorprendre al comitè d'empresa amb l'enviament d'una comunicació en la qual declara obertes les negociacions d'un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) d'extinció que suposarà una retallada de 644 llocs de treball, en una plantilla de 4.000 empleats, cosa que representa una reducció del 14%.

El pla de reestructuració inclou a més el tancament de set dels 94 establiments que integren la xarxa nacional, segons la informació comunicada per la direcció de la cadena al consell d'administració, de la qual es va fer ressò el comitè d'empresa.

Però no queda aquí l'ajust. Paradors pretén reduir el període d'obertures d'altres establiments, que romandran tancats en temporada baixa, el que suposarà que altres 800 empleats, segons estimacions sindicals, passaran a estar contractats sota la modalitat de fix discontinu.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT