PUBLICITAT

De la Rosa somia amb fer història i superar la fase preliminar

  • Andorra té un sorteig benèvol i s'enfrontarà amb Israel, Estònia i Suècia en un grup E assequible
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Jorge Días celebra un gol en el darrer amistós amb Gal·les al Prat Gran Foto: ÀLEX LARA

El sorteig d'ahir a Nió per determinar els grups de la fase preliminar de l'Europeu 2013-2014 va ser benèvol amb Andorra, que s'enfrontarà amb Israel, Estònia i Suècia en un grup E que sembla el més assequible dels últims anys. D'una banda per l'entitat dels rivals i de l'altra perquè el projecte revolucionari amb jugadors joves que va començar Xavier de la Rosa fa un parell d'anys, a l'estiu del 2010 quan va ser nomenat seleccionador, està arribant a la seva maduresa. Ara falta saber quin serà el país amfitrió. Andorra segur que no ho serà, en un grup que jugarà els seus partits entre el 22 i el 27 de gener de l'any vinent.

Israel és rival gairebé per sistema. Ha tocat en les quatre darreres fases –entre Mundials i Europeus– i segons De la Rosa «ens trobem aquest combinat fins i tot a la sopa». Però per al seleccionador aquesta és una bona notícia: «Millor tenir un conegut com a cap de sèrie», va indicar. Sobretot perquè dels quatre duels Andorra ha guanyat els dos últims tot i que el tècnic admet que van ser victòries «amb una mica de sort i molt patiment». L'última, per 4-1, va ser tota una lliçó de sacrifici contra un «bloc complicat» que requereix al rival una gran despesa física.

El fet de que Israel sigui el màxim favorit i que Andorra l'hagi guanyat fa pensar que hi ha clares opcions de classificació. De la Rosa va deixar clar que «en el futbol sala no serveix aquesta hipòtesi» però tampoc no va amagar l'evidència: «Andorra mai ha pogut superar la ronda preliminar i somiem amb fer història. Si passem seria increïble»...

Sobretot, però, demana prudència perquè accepta el rol de la tricolor: «Som la ventafocs, no ens hem d'enganyar. El que sí és cert és que ja no som tan febles. Els rivals ens tenen respecte perquè ens l'hem guanyat i podem guanyar a qualsevol dels tres equips però això és més una il·lusió que una possibilitat».

SUÈCIA, NOU INSCRIT / Estònia és per rànquing i sobre el paper el segon millor equip però la realitat és que és el rival més assequible malgrat que De la Rosa va admetre no conèixer «res» d'aquest equip. Suècia és per al seleccionador nacional el tapat. És un equip nou que s'ha inscrit per primera vegada al Preeuropeu però que apunta a ser un equipàs.

Quant a la tricolor, la base de jugadors la formaran Cabinho, Jorge, Nacho, Jona i Aitor i la resta serà pràcticament el mateix equip que l'any passat al Premundial. «Tindrem una o dues sortides i una o dues cares noves. Mantindrem el bloc en un 85%», va afirmar De la Rosa.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT