PUBLICITAT

El PS vol que sigui el Govern qui construeixi l'heliport nacional

  • El conseller general socialdemòcrata ha recordat que "el concurs no respectava la legalitat vigent que estableix que l'heliport nacional l'ha de construir el Govern"
04112012_rios cg
Una imatge del conseller general socialdemòcrata David Rios durant una compareixença al Consell General. Foto: ANA/N.M.
El conseller general socialdemòcrata David Rios en declaracions a l'ANA ha respost, aquest dimarts, a l'anunci del Govern de revocar l'adjudicació de l'heliport nacional a l'UTE Heliand – Cathelicòpters. Ha recordat que 'el concurs no respectava la legalitat vigent que estableix que l'heliport nacional l'ha de construir el Govern'. Tot i així ha indicat que 'el Govern no va valorar les nostres denúncies sobre el plec de bases'. Pel que fa a l'anunci de l'Executiu de treballar en una nova fórmula per aconseguir l'heliport, Rios ha indicat que el que s'hauria de fer és 'un esforç econòmic relativament petit' per a la construcció i després se'n podria adjudicar la gestió.
Segons ha recordat Rios la principat demanda dels socialdemòcrates sobre l'adjudicació de l'heliport nacional és que 'no compleix amb la Llei de navegació aèria andorrana que estableix que és Govern qui l'ha de construir. Ha considerat que encara que els motius exposats aquest dimarts pel cap de Govern, Toni Martí, i el ministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé, no són aquests, 'que s'hagi retirat l'adjudicació va en la línia de que no es podia adjudicar'. 

Per als propers passos Rios ha dit que 'esperem que aquesta vegada no hi hagi improvisació', perquè assegura que els problemes que hi ha hagut han estat fruit d'una mala planificació i un mal estudi. 

Els socialdemòcrates aposten perquè sigui el Govern qui construeixi l'heliport, i n'adjudiqui la gestió, i consideren que caldria 'un esforç econòmic relativament petit'. A més, indica que aquesta seria una inversió estratègica per connectar Andorra amb el món, mentre que 'el crèdit per a RTVA no ho és'.

Pel que fa al fet que s'exigeixin vols instrumentals a l'heliport nacional ha expressat que en tractar-se d'un país amb una climatologia que sovint pot ser adversa, és la millor opció per poder garantir la regularitat dels vols.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT