PUBLICITAT

La CEA signa un conveni amb la patronal espanyola

  • L'acord permetrà la internacionalització de les empreses
EL PERIÒDIC
BARCELONA

Periodic
Joaquim Gai, Joan Rossell i Xavier Altimir a la seu de Foment de Treball a Barcelona, ahir Foto: EFE

Les patronals espanyola, CEOE i l'andorrana CEA van signar ahir un conveni de col·laboració per ajudar a les empreses espanyoles a invertir a Andorra i a les del país el seu procés d'internacionalització.

L'acord ho van segellat a la seu de Foment del Treball, a Barcelona el president de la CEOE, Juan Rosell, i el de l'organització andorrana, Xavier Altimir, en presència del president de la patronal catalana, Joaquim Gai.

Altimir va explicar que per a Andorra, en ple procés d'obertura econòmica, resulta primordial estrènyer els seus llaços amb la patronal espanyola per contribuir al desenvolupament econòmic del país i a l'impuls exterior de les seves empreses.

L'empresari va assenyalar que l'objectiu d'aquest conveni és recolzar a les empreses espanyoles que vulguin establir-se a Andorra, així com a les companyies andorranes que desitgin internacionalitzar-se i donar el salt a l'estranger.

El president de la CEOE, Joan Rosell, va destacar la importància que les organitzacions patronals de països tan propers estiguin «interconnectades» i va advocar per que aquesta col·laboració es doni també a nivell europeu.

«És important estar tots junts. Si no és així, no farem gens», va advertir.

Rosell va afirmar que la Unió Europea ha d'avançar ara cap a la unió bancària, que considera «absolutament vital», i, pròximament, també cap a la unió política.

ESTATS UNITS D'EUROPA / La creació d'uns Estats Units d'Europa, va comentar l'empresari, permetria al continent competir amb els grans motors econòmics mundials, com són Estats Units o algunes regions asiàtiques.

Va advertir, no obstant això, que Europa en general i Espanya en concret encara han d'afrontar grans canvis que les facin més competitives, començant per la reducció dels costos de producció i una millor gestió dels recursos.

Després de la signatura de l'acord de col·laboració entre la CEOE i CEA, es va celebrar en Foment una sessió de treball en la qual van participar una trentena d'empresaris d'ambdues organitzacions.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT