PUBLICITAT

Peñarroya: «Les individualitats les fem servir per créixer com a equip»

  • Hampl es fa un esquinç de turmell a l'entrenament i Pablo Sánchez torna a tenir problemes d'esquena
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Xavi Galera, del River B, va entrenar ahir amb el primer equip per substituir la baixa de Thomas Schreiner Foto: TONY LARA

Amb la victòria a Càceres en l'ambient, Joan Peñarroya va destacar ahir el que és el seu equip, un bloc de jugadors que el que han de fer és jugar en conjunt: «Pocs equips en el bàsquet actual poden viure de les individualitats; nosaltres les fem servir per créixer com a equip». Segons el tècnic, el que es valora en la dinàmica del River és que jugadors que fan «esforços que no llueixen», beneficien la resta i el resultat global: «Són els detalls que fan que es guanyin partits». L'entrenador va valorar la feina feta en el darrer enfrontament per tot el que va suposar: «Teníem molts factors en contra, la setmana va ser molt difícil per entrenar perquè la baixa d'Schreiner ens va trastocar molt, Maresch va haver de ser en una posició que no era la seva, el viatge era molt llarg i molt dur, i a més nosaltres vam fer un partit dolent. Així que content per la victòria perquè com equip hem donat un altre pas endavant».

Que Maresch hagi de jugar de base substituint Thomas Schreiner –l'austríac estarà de baixa pel trencament de fibres al quàdriceps fins després del partit del Barça, d'aquí a dues jornades, com a mínim, i ahir va entrenar Galera amb el primer equip– és una de les coses que Peñarroya exigeix: polivalència. «L'equip està disposat a fer esforços, i això ens fa competir, que és el que volem».

Però el River té problemes. Amb Schreiner aturat i Pablo Sánchez amb problemes d'esquena –ahir es va tornar a quedar enganxat–, ahir s'hi va afegir a la llista el pivot Tomas Hampl, amb un esquinç. Amb tot, segons el club sembla lleu, amb la qual cosa de moment es confia que serà contra el Knet, el pròxim diumenge a les 11.00h al Poliesportiu.

ELOGI A DANI PÉREZ / El tècnic va bromejar sobre la «nova finta» que es va inventar Dani Pérez, en relliscar i «tornar boig al seu defensa» abans per fer la cistella decisiva contra el Càceres, i va explicar que la intenció inicial en aquella jugada al límit era «donar-li la pilota a March Blanch per si ens feien falta, i si no fer la situació d'aclarado amb el Dani... i el Dani ens va donar un ensurt de mort amb aquella caiguda, però té aquest instint i la va ficar dins».

BLANCH, EN EL CINC IDEAL DE LA JORNADA / Després del partit que va fer Marc Blanch a Càceres, amb 18 punts, 5 rebots i 8 recuperacions, amb un total de 25 punts de valoració, el català semblava que estaria a prop de l'MVP de la jornada. Només el pivot Jonathan Kale (Leyma Corunya) se li va acostar tant com per empatar en valoració els 25 punts, però finalment ha estat Dominic Calegari, del Força Lleida, qui ha aconseguit aquesta jornada ser el millor jugador. Els seus números han estat: 31 de valoració gràcies als 25 punts, 11 rebots i tres assistències.

Això sí, Marc Blanch va entrar per dret propi en el cinc ideal de la jornada com a millor aler. En aquest honor el van acompanyar, a més de Calegari i Kale, el base Adrián Fuentes (LOBE Osca) i l'escorta Jesús Castro (Melilla).

DERROTA DEL RIVER B / El passat cap de setmana el River sènior B va perdre contra el CB Artes 85-97, en partit disputat al Joan Alay. Amb aquesta derrota, els andorrans són a la 9a posició amb quatre derrotes i altres quatre victòries. En aquesta situació hi són quatre equips. A més del River B, el CB Castellar, el CB Castellbisbal i el CB Grup Barna. La pròxima jornada, el sènior B visita el Zamar 2000-Ploms Salle-Reus.

CONTRA EL KNET, DIA DE JOGUINES / El Nadal està al caure i el River s'hi afegeix a les campanyes solidàries. Durant el pròxim partit contra el Knet del diumenge 9, els jugadors i tècnics del club aportaran joguines a la campanya de Càritas i Ràdio i Televisió d'Andorra. El públic, així mateix, pot aportar el seu regal als nens.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT