PUBLICITAT

Acord entre la CEA i la CEOE per captar empreses espanyoles

  • Xavier Altimir ha explicat que per a Andorra, resulta primordial estrènyer els seus llaços amb la patronal espanyola tenint en compte el procés d'obertura econòmica

La Confederació Empresarial Andorrana (CEA), i la Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE) han signat aquest dilluns un conveni de col·laboració per ajudar les empreses espanyoles a invertir a Andorra, i alhora per fer que les andorranes puguin internacionalitzar-se. L'acord l'han segellat a la seu de Foment del Treball, a Barcelona, el president de la CEOE, Juan Rosell, i el de l'organització andorrana, Xavier Altimir, en presència del president de la patronal catalana, Joaquim Gay de Montellà, tal com ha informat l'Agència EFE.
El president de la CEA, Xavier Altimir, ha explicat que per a Andorra, resulta primordial estrènyer els seus llaços amb la patronal espanyola tenint en compte el procés d'obertura econòmica. Així, l'objectiu és donar suport a les empreses espanyoles que vulguin establir-se a Andorra, així com les companyies andorranes que desitgin internacionalitzar-se i fer el salt a l'estranger.

El president de la patronal espanyola CEOE, Juan Rosell, ha destacat la importància que les organitzacions patronals de països tan pròxims estiguin 'interconnectades' i ha advocat perquè aquesta col·laboració es doni també a Europa. 'És important estar tots junts. Si no és així, no farem res', ha advertit. 

Rosell ha afirmat que la Unió Europea ha d'avançar ara cap a la unió bancària, que considera 'absolutament vital', i, pròximament, també cap a la unió política. La creació d'uns Estats Units d'Europa, ha comentat l'empresari, permetria al continent competir amb els grans motors econòmics mundials, com són els Estats Units o algunes regions asiàtiques.

Després de la firma de l'acord de col·laboració entre la CEOE i CEA, s'ha celebrat a Foment una sessió de treball en la qual han participat una trentena d'empresaris de les dues organitzacions.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT