Una magistral cistella de Pérez permet recuperar el crèdit

• La 8a victòria de la temporada arriba després d'un partit de bojos en què Blanch s'erigeix el millor del duel
CÀCERES

Wright defensa mentre el seu rival cau a terra en el que va ser un partit embogit com estava previst Foto: EL PERIÓDICO DE EXTREMADURA

quedaven segons, Dani Pérez botava la pilota, pressionat, molt pressionat com en tot el partit, però amb l'afegit que el marcador estava 69-69 i el temps corria. El català avançava, supera la línia de tres i sembla no parar, però es gira i rellisca, cau, segueix botant, cobreix la pilota, evita que li la robin, s'aixeca, s'enlaira, es queda suspès i dispara: ¡cistella! 69-71 i el temps es para en 1,1s per al final. El partit fet, la 8a victòria de la temporada. L'espectacle d'un noi que estarà a la Lliga ACB tan cert com que el cel és blau el dia després d'una gran nevada.

El River Andorra va donar ahir una nova alegria, la 8a de la temporada, a una afició que vibra amb els seus partits encara que siguin a Càceres. Els andorrans van vèncer un matx autènticament boig de principi a fi, gairebé donant la raó en tot al que va dir el tècnic Joan Peñarroya, que parlava abans de viatjar, dijous, d'un equip de ritme embogit, de jugadors que «pecaven» d'inexperiència però alhora que tenien gran qualitat.

Va ser tal qual. El primer quart, un inici de domini andorrà (2-8, 4-10), però que va acabar amb 15-12 per als locals quan a 2 minuts del final el River vencia 8-10. El segon quart, un parcial de 7-2 per al Càceres que obligava a Peñarroya a tallar el ritme amb un temps mort, i que en la represa Blanch neutralitzava amb un triple marca de la casa –millor jugador del partit, 18 punts, 5 rebots, 25 de valoració– per posar el 22-19. A partit d'aquí, batalla campal que el River mantenia viva a base dels triples de Dani Pérez i novament de Blanch, mentre que Flis s'unia a la festa en la recta final –15 punts del rus en tot el partit– amb un triple deixant el marcador 33-36, resultat que Wright, en una jugada d'un segon, va augmentar a 33-38 per anar als vestidors.

Tot i el resultat, res no semblava indicar que hi hagués control, i així en l'inici del tercer quart, dues esmaixades d'Ashaolu i un triple de Van Oostrum, deixaven un 40-38, després 42-38, que va obligar Peñarroya a demanar temps. De nou Blanch va aparèixer en la represa amb un triple –un geni– per trencar un parcial de 12-0 que havia aconseguit el Càceres, i posava el 45-41. Després, gir de la truita: parcial del River de 2-10 a partir del 47-43 per acabar amb un 49-53 en un tram magistral de Dani Pérez. El final del tercer quart arribava, amb tot, en el caos d'un partit de bojos: 51-55.

El tram final va ser més del mateix, amb el River intentant atacar sota la pressió exagerada del Càceres, que enviava dos i tres homes a obstaculitzar la sortida de la pilota de Pérez que, tot i això, se'n sortia. La igualtat es reflectia al marcador, i només un triple de Maresch va semblar trencar-la. Però el 59-65 que s'havia obert va acabar en 62-65 amb triple de Robles. El Càceres no va perdre la cara i va insistir fins empatar a 69 amb triple de Morentin, i es va arribar a la ruleta russa final en què Dani Pérez, tocat per la fortuna i la gran qualitat que té, va fer la filigrana que el Multisusos extremeny recordarà un temps. Això sí, el Càceres va tenir un triple a la mà que no va encertar. Tocava celebrar la victòria i fer cantar Dani Pérez en el viatge d'autobús cap al Principat.