PUBLICITAT

Protocol per lluitar contra el blanqueig dels diners

  • L'INAF i l'UIF signen un acord de col·laboració mutua
JOSEP ROMERO
ANDORRA LA VELLA

Ahir es va signar un Protocol d'entesa entre l'Institut Nacional Andorrà de Finances(INAF) i la Unitat d'Intel·ligència Financera (UIF) per formalitzar la cooperació entreambdós organismes amb l'objectiu de millorar la tasca desenvolupada per cadascun d'ells en aquells afers d'interès comú. La UIF persegueix el crim organitzat i les persones sospitoses vinculades amb activitats criminals generadores de blanqueig de capitals, finançament de terrorisme i la proliferació d'armes de destrucció massiva.

La missió de l'INAF és vetllar pel bon funcionament i l'estabilitat del sistema financer andorrà i contribuir al bon funcionament dels mercats financers a nivell internacional. Aquest Protocol d'entesa ha estat signat per la directora general de l'Institut Nacional Andorrà de Finances, Maria Cosan Canut, i pel cap de la Unitat d'Intel·ligència Financera, Carles Fiñana Pifarré.

La necessària cooperació entre les dues entitats es contempla expressament en l'article 23 del Reglament de la Llei de cooperació penal internacional i de lluita contra el blanqueig de diners o valors producte de la delinqüència internacional i contra el finançament del terrorisme, aprovat pel Decret del 13 de maig del 2009 i modificat pel Decret del 18 de maig del 2011, que preveu la possibilitat que se signin convenis entre les dues autoritats administratives.

L'acord de col·laboració es formalitza la recíproca cooperació i l'intercanvi d'informacions i experiències rellevants a efectes de control i supervisió que sempre ha existit entre aquestes entitats en relació a les entitats operatives del sistema financer i davant els organismes internacionals. La formalització del protocol ja va ser recomanat pel Moneyval, organisme internacional que avalua periòdicament a Andorra, entre altres països, en relació amb el disseny i eficàcia del seu sistema de prevenció i repressió del blanqueig de diners, finançament del terrorisme i proliferació d'armes de destrucció massiva.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT