PUBLICITAT

Saboya explica l'abstenció a l'ONU sobre Palestina 'perquè a vegades aquests passos no van en favor del procés de pau'

  • El ministre ha assegurat que Andorra se sensibilitza amb el poble palestí, i que el que vol és 'una solució dels dos estats' perquè considera igual de legítim l'aspiració del poble palestí a dotar-se d'un estat però també d'Israel de veure garantida la seva existència i seguretat
30112012_palestina
Palestins observen en una pantalla gegant la transmissió de la intervenció del president Mahmoud Abbas en l'Assemblea Genaral de l'ONU aquest dijous 29 de novembre del 2012, a la plaça Arafat a Ramallah (Cisjordània). Foto: EFE
El ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, ha argumentat, aquest divendres perquè Andorra es va abstenir en la votació a l'Organització de les Nacions Unides sobre l'opció de reconèixer Palestina com a estat observador no membre de l'organització. El ministre ha assegurat que Andorra se sensibilitza amb el poble palestí, i que el que vol és 'una solució dels dos estats' perquè considera igual de legítim l'aspiració del poble palestí a dotar-se d'un estat però també d'Israel de veure garantida la seva existència i seguretat. Tot i això, Saboya ha apuntat que 'a vegades no es donen totes les condicions perquè un pas com aquest vagi en favor del procés de pau' i per tant han preferit abstenir-se.
L'Organització de les Nacions Unides va decidir, aquest dijous, reconèixer Palestina com a estat observador no membre de l'organització. La votació, impulsada pel president palestí, Mahmud Abás, va comptar amb 138 vots a favor, 9 en contra i 41 abstencions. 

Els principals contraris a la proposta van ser Estats Units i Israel, i tot i que Espanya i França van votar a favor, Andorra, igual que altres petits estats, es va abstenir. El ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, ha assegurat que l'abstenció d'Andorra es va comunicar als ambaixadors francès i espanyol, però que en cap cas va ser mal rebuda ja que és una decisió 'd'un estat sobirà que pren les seves responsabilitats'.

A més, Saboya ha argumentat que s'ha optat per la via més coherent, i que en cap cas es tracta d'un posicionament contrari. Assegura que la voluntat és defensar que és igual de legítima l'aspiració del poble palestí a dotar-se d'un estat, com la d'Israel a tenir garantida la seva existència i seguretat. Tot i així, Saboya apunta que 'hem tingut en compte que a vegades no es donen totes les condicions perquè un pas així vagi en favor del procés de pau'.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT