PUBLICITAT

Els petits també lluiten la crisi

  • Els joves consellers volen treballar per presentar mesures per millorar la situació econòmica
EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Els joves consellers ocupen les cadires de la Casa Comuna de Sant Julià de Lòria, ahir Foto: EL PERIÒDIC

El Consell d'Infants de Sant Julià de Lòria va quedar constituït, ahir, després que el passat divendres celebressin les seves eleccions. Els quatre alumnes que repeteixen en el càrrec, i els vuit que han estat triats de nou, representaran la corporació infantil durant els propers mesos, participaran en reunions, presentaran propostes i les votaran, per conèixer més de prop la tasca que fan els consellers de Comú. En la jornada d'ahir els petits consellers van manifestar la seva preocupació per la crisi econòmica, i van explicar que presentaran propostes «perquè s'acabi ja». Una mostra que la crisi que assota el país i l'entorn no hi entén de grans i joves, i que els petits també volen lluitar pel seu futur.

Els alumnes de sisè curs Luís André Dos Santos, Ricardo Portas, Marta Codina i Jeremie Roger Sanchez repeteixen al Consell d'Infants després d'haver-ne estat membres ja l'any passat. A més, els membres electes Raul Veras, Joan Martínez, Oscar Fité, Anaïs Célié, Ainhoa Zurano, Lorena Gómez, Sergi Palacios i Jan Frases van prendre possessió ahir dels seus càrrecs després de ser elegits a les eleccions del passat divendres, i ja van començar a donar idees.

Els petits consellers treballaran durant els propers mesos en les propostes que volen presentar, però ahir ja van avançar que la seva principal preocupació és la crisi i que treballaran en aquesta línia per lluitar-hi i afavorir que «s'acabi ja». El jove Ricardo Portas va defensar que «treure'ns de la crisi és fonamental per fer tots els projectes», però va indicar que encara han de treballar sobre les mesures a emprendre per assolir aquest objectiu, segons recollia l'ANA.

La seva companya Marta Codina, que també va destacar la importància d'aplicar mesures contra la crisi, va assenyalar que una proposta pot ser en el sentit de no oferir serveis per duplicat, «que si ja hi ha una cosa en un lloc no cal fer-la en un altre perquè aleshores gastem encara més diners per a una sola cosa».

La cònsol major de Sant Julià de Lòria, Montserrat Gil, va celebrar la implicació dels joves en aquesta iniciativa i va destacar que si els petits es preocupen per la crisi és perquè n'hi ha que viuen situacions complicades en les seves famílies i les expliquen a classe. Va indicar que és important escoltar-los «perquè sovint són els més realistes i els que més pateixen». Així doncs, algunes propostes dels escolars pot tenir continuïtat i prosperar com a ordinació comunal.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT