PUBLICITAT

Cinca diu que l'aportació del Govern als complements de jubilació dels funcionaris podria estar al voltant d'un 5%

  • El ministre de Finances i Funció Pública ha explicat que l'actual sistema no és sostenible, que 'no existeix arreu del món i que hem d'anar a aportacions raonables al tomb del cinc per cent com fa qualsevol empresa o persona que es vol fer un complement de jubilació'
28112012_cinca1
El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca. Foto: ANA

El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, ha explicat que l'aportació del Govern al complement de jubilació dels funcionaris podria estar al voltant del 5% del salari. Ho ha dit en una entrevista al programa La Rèplica d'Andorra Televisió on ha explicat que l'actual sistema no és sostenible, que 'no existeix arreu del món i que hem d'anar a aportacions raonables al tomb del cinc per cent com fa qualsevol empresa o persona que es vol fer un complement de jubilació'.

 

Segons ha explicat Jordi Cinca, l'actual model de complements de jubilació dels funcionaris representaria per al Govern aportar entre un 16-17% del salari en els treballadors a l'administració general; entre un 25 i un 30% als dels cossos especials; i un 40% a la policia. Cinca ha qualificat el model d'insostenible i ha avançat que 'hem d'anar a aportacions raonables al tomb del 5%, com fa qualsevol empresa o persona que es vol fer un complement de jubilació'.

El ministre ha anunciat que la setmana vinent es començarà a reunir amb els cossos especials per tractar el sistema de jubilacions. Ha explicat que la filosofia de treball serà la mateixa que la mantinguda amb els funcionaris de l'administració i el món educatiu: 'anem a intentar respectar al màxim allò que teniu fins ara, quantificar-ho econòmicament i veure com el Govern pot finançar-ho, i d'ara en endavant anem a definir un model nou que sigui sostenible per al futur i a llarg termini'.

Així, ha dit que el sistema de plans de jubilació serà 'molt similar al que poden tenir moltes empreses privades que fan amb els treballadors complements de jubilació'.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT