PUBLICITAT

La Seu iniciarà la programació de Nadal amb l'encesa de llums

  • Els actes inclouen el tradicional Caga Tió i el Parc infantil
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Periodic
Els regidors Jordi Pallarès i Meritxell Planes presenten els actes, ahir Foto: AJUNTAMENT DE LA SEU D?URGELL

La Seu d'Urgell inaugurarà aquest dissabte, 1 de desembre, el programa d'actes del Món Màgic de les Muntanyes que aglutina totes les activitats nadalenques que la ciutat celebrarà fins al 6 de gener. Enguany un total de 35 activitats culturals, infantils i comercials donaran forma a la programació nadalenca que començarà amb la tradicional encesa de llums.

El tret de sortida del Món Màgic de les Muntanyes el donarà l'encesa de llums de Nadal aquest dissabte a les set de la tarda, a la plaça de Catalunya. També a partir de dissabte, quedarà instal·lat a la mateixa plaça dels Oms el pessebre romànic que ha cedit gratuïtament l'Ajuntament de Barcelona a la Seu d'Urgell. Aquesta instal·lació pessebrística, de 300 metres quadrats, és la mateixa que va decorar la plaça de Sant Jaume de la capital catalana el passat Nadal. A més, des d'aquest dissabte i fins el 16 de desembre tindrà lloc la Fira d'Art a la sala d'exposicions La Cuina del Centre Cultural les Monges, on 27 artistes exposaran conjuntament les seves obres.

D'altra banda, s'organitzaran dos Mercats de Nadal, els dies 8 i 15 de desembre, de productes artesanals i que tindran lloc a la plaça de Sant Josep de Calassanç.

La programació nadalenca també inclou la visita que faran els minairons als més menuts de les escoles de la ciutat, amb l'objectiu d'ensenyar-los les cançons del Tió i convidar-los a anar amb les seves famílies al tradicional Caga Tió. A més, el dissabte 22 de desembre, els Minairons aniran pel mercat i botigues per tal de dinamitzar els carrers comercials de la ciutat.

El dissabte 24 de desembre, a les 17.30 hores, gairebé mil nens, acompanyats de les seves famílies, passaran pel Parc del Cadí a fer cagar l'autèntic Tió de la Freita, amb l'ajuda dels sis minairons. Els nens rebran una bossa amb tota mena d'obsequis. A més, les famílies podran menjar coca i xocolata calenta, així com escoltar cançons tradicionals de joves acordionistes de la comarca. Finalment, del 27 al 29 de desembre, els nenes i nenes d'entre 2 i 12 anys podran gaudir al Parc de Nadal.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT