PUBLICITAT

Un 20% dels càncers estan lligats a l'alimentació

  • Uns bons hàbits alimentaris poden fer disminuir el risc de patir la malaltia
JOSEP ROMERO
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El. Dr. Khayat explica el veritable règim per lluitar contra el càncer, ahir. Foto: ÀLEX LARA

el Centre de Congressos d'Andorra la Vella va acollir ahir dimarts una conferència del prestigiós i reconegut oncòleg francés, David Khayat sota el títol El veritable règim anticàncer. L'acte, que es va emmarcar dins del cicle de conferències relacionades amb la salut que MoraBanc organitza amb la col·laboració d'Advance Medical, tenia com a objectiu parlar sobre la difusió i la prevenció del càncer a través de l'alimentació. El Dr. Khayat, Cap del Servei d'Oncologia de l'Hospital de la Petié et Marie Curie de Paris, va manifestar que actualment a Europa un home sobre dos i una dona sobre tres tenen el risc de patir aquesta malaltia. A més, es preveu que l'any 2020 el càncer afecti a 20 milions de persones al món, 10 milions de les quals moriran. El càncer és ja la primera causa de mortalitat, després de la sida, la tuberculosi i la malària.

El Dr. Khayat, que va defensar la necessitat d'una curada alimentació, va explicar que el càncer presenta dos nivells de complexitat, per una banda no es pot dir que totes les persones digereixen igual els aliments ja que tothom tenim un patrimoni genètic diferent i, d'altra banda, no es pot parlar a d'aliments cancerígens com a tals. L'oncòleg va explicar que els aliments poden interactuar abans que arribin a l'estomac, és a dir, es metabolitzaran de forma diferent si van acompanyats de guarnició, de determinades begudes, si estan més o menys cuits, etc.

El conferenciant també va destacar especialment la conveniència de fer exercici físic que, segons els estudis realitzats, pot reduir entre un 25 i un 30% el risc de patir els grans càncers com ara el de pit, pulmó o el de pàncrees. Alhora la pràctica de l'esport pot fer disminuir en un 40% el risc de recaure en la malaltia per aquelles persones que ja l'haguessin patit. El Dr. David Khayat va assegurar que no existeix un únic règim anticàncer ja que no totes les persones són iguals i no hi ha cap recepta miracle per evitar-ho.

Khayat és autor del llibre La Biblia contra el càncer on explica els aliments i estils de vida més adequats per prevenir i combatre la malaltia.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT