PUBLICITAT

Ramírez, Feo i Cuñat seran als Mundials de piscina curta

  • Osorio: «Pol Arias no hi va perquè no encaixa en la seva planificació»
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Mònica Ramírez, al costat d'Hocine Haciane, que no serà als Mundials. Foto: ÀLEX LARA

Mònica Ramírez, Pablo Feo i Oriol Cuñat seran els tres andorrans que disputaran del 12 al 16 de desembre pròxims els Campionats del Món de piscina curta 2012, a Istambul (Turquía). L'objectiu dels tres ha de ser, segons el president de la Federació (FAN), Aitor Osorio, «baixar marca». Així mateix, Osorio va justificar la no presència de Pol Arias, que en les dues últimes setmanes ha batut fins a quatre rècords d'Andorra sub-16: «No hi va perquè aquesta competició no encaixa en la seva planificació. Ell encara és júnior i és una competició dirigida als absoluts».

Segons Osorio, els Mundials seran «un molt bon test» per veure en quin estat de forma s'hi troben els nedadors andorrans després de tornar als entrenaments una vegada oblidat l'estiu. «És la primera prova de rellevància», va assegurar el president. Els tricolors competiran en 10 proves. Pablo Feo ho farà en les proves de 100, 50 i 200 esquena, mentre que Mònica Ramírez correrà en 100, 200 i 50 esquena, a més de 100 lliures. Cuñat, per la seva part, hi participarà en 50 lliures, 50 papallona i 50 esquena.

Aquests dies s'ha disputat l'Europeu de piscina curta a França, sense cap representant andorrà. A la cita mundialista d'Istambul, la FAN envia tres nedadors sota invitació de la Federació Internacional (FINA). La competició serà al Sinan Erdem Arena de la capital turca.

DOS NOUS RÈCORDS DE POL ARIAS / Pol Arias va batre el passat diumenge, al Championnat Départemental de piscina curta a Canet en Roussillon, dos nous rècords d'Andorra sub-16. Van ser els de 100 esquena amb 1min 01,70s, que no es batia des de 1996 amb Santi Deu amb 1min 02,65s; l'altre va ser el de 200 esquena, amb 2min 11,71s (l'anterior era de Pablo Feo al 2011: 2min 16,36s).



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT