PUBLICITAT

La majoria i DA de la capital qüestionen la possibilitat d'alliberar dos treballadors per a tasques sindicals

  • Els cònsols de la capital han informat que encara no han rebut la proposta concreta però sí que han apuntat que això podria ser un problema si requereix haver de fer noves contractacions
27112012_da
Els consellers de Demòcrates per Andorra de la capital Carles Torralba i Neus Farré, durant la roda de premsa posterior a la sessió de Consell de Comú d'aquest dimarts. Foto: ANA
La proposta del Sindicat de Treballadors del Comú d'Andorra la Vella per aconseguir que un o dos treballadors fossin alliberats de les seves funcions per dedicar-se a tasques sindicals ha estat valorada, aquest dimarts pels membres de la corporació. Els cònsols de la capital han informat que encara no han rebut la proposta concreta i per tant els caldrà estudiar què es demana exactament, però sí que han apuntat que això podria ser un problema si requereix haver de fer noves contractacions. En aquesta mateixa línia, el conseller de Demòcrates per Andorra Carles Torralba ha opinat que 'sembla difícil que el nombre de treballadors del Comú justifiqui l'alliberament d'un o dos sindicalistes'.
La setmana passada els representants del Sitca es van reunir amb els consellers socialdemòcrates de la capital i durant la trobada els van plantejar la possibilitat de demanar l'alliberament de les seves tasques d'un o dos treballadors del Comú per poder-se dedicar en exclusiva al sindicat. La idea, segons va anunciar el portaveu, Cristian Asensio, és que per un termini de dos anys es triï a un o dos membres perquè puguin assumir 'el gran volum de feina' del sindicat.

La proposta inicialment va ser ben rebuda pels membres del PS, i aquest dimarts l'han valorat també els consellers de Demòcrates per Andorra i els cònsols de la capital. 

La cònsol major de la capital, Rosa Ferrer, ha indicat que encara no tenen tota la informació per valorar la demanda, però que possiblement si s'allibera de les seves tasques a dos treballadors se n'hauran de contractar de nous, i que per tant caldria veure qui s'hi dedicaria. D'altra banda Ferrer ha recordat que actualment els membres de la junta del sindicat ja disposen de 100 hores per fer feines sindicals i que potser agrupant aquestes hores ja en tindrien prou. Per això ha recordat que el primer objectiu del Comú és 'que estem al servei del ciutadà, i hem de fer que funcioni el Comú'. Això no treu que es puguin exercir els drets sindicals, segons Ferrer, però caldrà estudiar el temps que hi poden dedicar. 

Per la seva banda, el conseller de Demòcrates per Andorra Carles Torralba ha dit que 'sembla difícil que el nombre de treballadors del Comú justifiqui aquest alliberament'. Ha opinat que els membres del sindicat 's'han de beneficiar d'hores per fer reunions i feina sindical, però un alliberament complet no sé si ens el podem permetre'.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT